lamborghini-urus

Lamborghini Urus Pearl en Graphite Capsule

Happy New Year autoliefhebbers! De afgelopen jaren werden SUV modellen steeds populairder en naar waarschijnlijkheid zal dit nog wel even zo blijven, zeker nu ook elektrisch aangedreven SUV’s hun intrede hebben gedaan. Voor Lifestyle NWS is de Lamborghini Urus de absolute top in het SUV segment en dat al sinds zijn introductie eind 2017. Natuurlijk, bij Bentley, Aston Martin en Rolls-Royce kun je ook winkelen, maar nergens anders vind je die unieke en spannende combinatie van snelheid, sportiviteit, power, comfort en elegant topdesign.

De Urus accelereert in 3,6 seconden van 0-100 km/u, 0-200 km/u in 12,8 seconden en heeft een topsnelheid van 305 km/u. Mogelijk krijgt de Urus een concurrent in de vorm van de Ferrari SUV Purosangue, die in het voorjaar van 2022 onthuld zal worden. 

Esperienza Dinamica-expeditie

De Lamborghini Urus is niet alleen een sensatie op de openbare weg, het is natuurlijk ook een SUV, geschikt voor de ruigste paden en wegen. Om dat nog eens te benadrukken organiseerde Lamborghini afgelopen september de Esperienza Dinamica-expeditie door Karelië in Rusland. Negen Urus reden meer dan 760 km in konvooi door de wildste en meest adembenemende landschappen in Noord-Europa, waaronder het Ladogameer, Kaap Taruniemi en het natuurreservaat Tolvajärvi. De reis startte en finishte op het nieuwe Igora Drive racecircuit, 54 kilometer ten noorden van Sint-Petersburg. Uiteraard maakte Lamborghini er een mooi filmpje van, zie de video bij dit bericht.

Pearl en Graphite Capsule

In 2020 presenteerde Lamborghini een paar nieuwe, optische, uitvoeringen van de Urus. De Pearl Capsule biedt een two-tone exterieurlook van ultraheldere parelmoerstinten, gecombineerd met glanzend zwart dak, achterdiffuser, spoiler lip en andere details. Met de Graphite Capsule zijn de onderste delen van de auto rond de voor-, achter- en dorpels afgewerkt in een matte carrosseriekleur met contrasterende kleuren op de voorste splitter, deur inserts en achterspoiler. De Urus heeft dan 23″ Taigete velgen en een speciale zwarte chroomafwerking op de uitlaten. Ook in het interieur zijn wat aanpassingen te zien in de vorm van geventileerde Alcantara stoelen en de kleuraccenten van de buitenkant zijn ook in het interieur doorgevoerd.

State-of-the-art rij- en veiligheidssystemen

De Urus heeft state-of-the-art rij- en veiligheidssystemen aan boord, die helemaal gepersonaliseerd kunnen worden naar de wensen van de berijder. De ANIMA Selector is het hart van de Lamborghini rijdynamiek, hiermee kies je één van de zes rij-instellingen voor besturing, ophanging en tractie:  Strada, Sport, Corsa en voor off-road Neve, Terra en Sabbia.

Het Lamborghini Infotainment System beschikt over twee intuïtieve touchscreens met haptische feedback, interactieve spraakopdrachten en drie innovatieve high-definition displays. Op het instrumentenpaneel veranderen de afbeeldingen en pictogrammen met de geselecteerde rij-instelling. De Urus heeft een geavanceerd Bang & Olufsen-geluidssysteem aan boord met 3D-geluidstechnologie voor een fantastisch geluid uit de 21 luidsprekers met een vermogen van 1.700 watt.

Motor

De motor van de Urus is nog steeds de machtige  twin-turbocharged 4.0 liter V8 met 650 pk met een opzwepend geluid als je het gaspedaal intrapt. De power gaat via een achttraps automatische transmissie naar de vier wielen. De super SUV heeft vierwielbesturing, actieve koppelvectoring (het koppel kan naar elk wiel variëren), keramische remmen, adaptieve luchtvering en actieve rolstabilisatie voor maximale veiligheid en comfort.

https://youtu.be/TdDmHsLnPZ8
lamborghini-urus-2
lamborghini-urus-3
lamborghini-urus-4
lamborghini-urus-5
lamborghini-urus-6
lamborghini-urus-7
lamborghini-urus-8
lamborghini-urus-9
lamborghini-urus-10
Meer auto artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!