BMW M8 Gran Coupé

Splinternieuwe BMW M8 Gran Coupé

Niet onverwacht komt BMW nu, na de M8-versies van de Coupé en Cabrio met de BMW M8 Gran Coupé. Het is een fascinerende auto die volledig tegen de heersende trend in autoland ingaat, want groot, agressief, sterk, geen SUV, niet elektrisch, benzine slurpend en supersnel. Het is een ultieme mix van luxe en motorsport, uitgevoerd in premiumkwaliteit. De M8 Gran Coupé heeft een 4,4-liter 600 pk sterke 8 cilinder motor met twee turbo’s onder de motorkap. Daar kan ie in 3,3 seconden mee naar de 100 km/h. Neem je de Competition uitvoering dan gaat dat nog iets sneller. De topsnelheid bedraagt  250 km/h, met het optionele M Driver’s Package is de top van 305 km/h. 

De BMW M8 Gran Coupé en de Competition uitvoering daarvan zullen beiden voor het eerst in het echt getoond worden op de autoshow in Los Angeles die start vanaf 22 november aanstaande. Vanaf april 2020 zullen de  Nederlandse dealers de auto’s afleveren.

De buitenkant

De BMW M8 Gran Coupé is een opwindende sportauto voor vier personen. De langgerekte motorkap, vloeiende daklijn en korte achterzijde zorgen voor een stijlvol en tegelijk extreem sportief coupé-silhouet. Op de eerste beelden heeft de M8 Gran Coupé een paarse kleur, dat zou niet direct onze eerste keuze zijn, maar we kunnen ons voorstellen dat BMW die gebruikt om duidelijk te maken dat dit toch wel een bijzondere auto is.

Aan de buitenkant onderscheidt de M8 Gran Coupé zich van de basis Gran Coupé door de kenmerkende M nierengrille met dubbele spijlen in hoogglans zwart, de bumper met grote koelopeningen, de 20-inch lichtmetalen wielen, de achterspoiler en de M-kenmerkende vier uitlaatpijpen onder de diffuser aan de achterkant. Het M Carbon dak zorgt voor een lager gewicht en hierdoor betere wegligging.

De binnenkant

Het exclusieve interieur onderstreept de sportieve ambiance van een BMW M Model, een speciaal M stuurwiel met schakelpaddles, vollederen, met de hand gestikte M Sportstoelen, gedetailleerde lichtgeleiders op portieren en middenconsole en de voor M kenmerkende contrasterende rode accenten op bedieningselementen. 

De motor

Het M karakter komt natuurlijk vooral tot uitdrukking in de fantastische 4,4-liter 8 cilinder motor. In de BMW M8 Gran Coupé levert die max 600 pk, in de Competition versie 625 pk. Het  vermogen wordt via een M Steptronic-automaat met acht versnellingen over alle vier de wielen verdeeld. Wie Dynamic Stability Control uitschakelt, kan zelfs ál het vermogen naar de achterwielen sturen. Het gemiddelde brandstofverbruik is ongeveer 10,5-10,7 l/100 km. 

BMW heeft de prijzen nog niet bekend gemaakt, maar uitgaande van de vanaf prijs van € 170.000 voor een BMW M850i xDrive Gran Coupé zou de prijs van de BMW M8 Gran Coupé zo maar richting € 200.000 kunnen gaan. Een hoop geld, maar heb je het liggen dan is de BMW M8 Gran Coupé wel een heel aantrekkelijk speeltje. 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!