BMW Concept Touring Coupé

BMW Concept Touring Coupé

BMW toonde op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 een auto die volledig niet past in z’n huidige modellenaanbod. Het is weliswaar een conceptmodel, maar er is al sprake van een mogelijke beperkte oplage van 9 of 1.000 stuks. Het wordt dan in ieder geval een collectors item. Het gaat om de BMW Concept Touring Coupé, een tweezits sportwagen met een lang doorlopende daklijn, zoals die van klassieke shooting brakes. Deze auto is nog volledig met de hand gemaakt en de speciale Lario lak met blauwe glasschilfers zorgt voor een diepe glans.

Moderne interpretatie Z3 Coupé

In het verleden, de jaren 90 van de vorige eeuw, produceerde BMW al een gelijksoortige auto, de BMW Z3 Coupé. Je zou kunnen zeggen dat de Concept Touring Coupé een moderne interpretatie is van deze auto. Zelf vinden wij het verschil met die auto toch erg groot, want de Concept is elegant en fraai gelijnd, in tegenstelling tot die Z3 Coupé. BMW noemt de Concept Touring Coupé uitdrukkelijk geen BMW Z4 Coupé, ondanks dat er onderhuids wel heel veel techniek van de huidige Z4 Roadster, met name die van de Z4 Roadster M40i, in is verwerkt.

De buitenkant

Ja, het blijft natuurlijk een persoonlijke smaak, maar wij vinden die intieme tweezitter toch wel een heel leuk ding om te zien. De Touring Coupé heeft een lang doorlopend vast dak dat eindigt in een smalle achterruit. Grote 21-inch achterwielen accentueren de forse achterkant, zoals dat hoort bij een shooting brake. De gouden accenten in de wielen zorgen voor een extra glamorous uitstraling.

De binnenkant

Het interieur van de Concept Touring Coupé is als luxueus aan te merken. Bekleed met exclusief leder van Poltrona Frau, een Italiaans topmerk. Het leder is er in twee tinten, het bovenste deel is donkerbruin en het onderste gedeelte is lichtbruin gekleurd. BMW heeft ook een bijpassende bagage set, bestaande uit  twee grote en een kleine weekendtas en een kledingtas, laten maken door de Italiaanse leerbewerker Schedoni. Het past allemaal mooi bij het leder van het interieur. De bagageruimte van de Touring Coupé is wat groter dan die van de Z4 Roadster. Voor het overige: het interieur is nagenoeg één op één overgenomen uit die van de Z4 Roadster en dat is geen straf, want van topklasse.

De motor

De BMW Concept Touring Coupé heeft de heerlijke 3,0-liter zescilinder onder de lange motorkap die ook in de BMW Z4 M40i Roadster ligt: 335 pk sterk en gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie die de achterwielen aandrijft.

Laten we hopen dat BMW het aandurft om dit juweeltje in serieproductie te gaan produceren. Er zullen genoeg kooplustige liefhebbers zijn!

BMW Concept Touring Coupé-2
BMW Concept Touring Coupé-3
BMW Concept Touring Coupé-4
BMW Concept Touring Coupé-5
BMW Concept Touring Coupé-6
BMW Concept Touring Coupé-7
BMW Concept Touring Coupé-8

Kijk voor meer informatie over de BMW Concept Touring Coupé op de website van BMW.