BMW Concept Skytop

BMW Concept Skytop

Sinds 1873 is Grand Hotel Villa d’Este aan het Lago di Como de bestemming voor topconferenties en evenementen van wereldklasse. Het is dan ook de plaats voor de jaarlijkse Concorso d’Eleganza, de  schoonheidswedstrijd voor historische auto’s en exclusieve concepten. Een prima moment dus voor BMW om met een beauty te gaan pronken: de BMW Skytop. Nog in conceptvorm, maar Adrian van Hooydonk, de Nederlandse baas van BMW’s designafdeling, zegt dat een kleine productieserie niet uit te sluiten is. Een en ander is uiteraard wel afhankelijk van de reacties op het conceptmodel. De BMW Concept Skytop is gebaseerd op de huidige BMW 8-serie, meest opvallend aan de auto is een verwijderbare Targa-dakoplossing.

Een echte cabrio is het dus niet, maar wel ééntje van een oogverblindende schoonheid. De BMW Concept Skytop combineert klassieke luxe kenmerken en nauwkeurig vakmanschap met hightech details tot een unieke auto. Het is een bijzonder en exotisch ontwerp dat verwijst naar historische BMW-modellen zoals de BMW 503, BMW 507 en BMW Z8.

De buitenkant

Op het eerste gezicht zou je niet denken dat het een splinternieuw BMW design is, het mist namelijk volledig die opvallende, overdreven, designkenmerken van recente BMW modellen. Denk aan gigantische grilles, uitlaten, zwarte wielen en opzichtige M-onderdelen. De auto heeft een wat tijdloos, klassiek uiterlijk met ultramoderne details. Elegant, sierlijk, harmonieus en toch een superkrachtige uitstraling. Kijk naar die zeer platte verlichting met de nieuwste LED-technologie! De Skytop is een tweezitter met een enorme geïntegreerde rolbeugel. De twee dakdelen, afgewerkt met leer, kunnen worden opgeborgen in een speciaal compartiment in de bagageruimte. Op B-stijl zitten zijvinnen en de achterruit is volledig intrekbaar.

De binnenkant

Ook het interieur van de BMW Concept Skytop is bijzonder. Luxueus, met warme kleuren en exclusieve materialen. Subtiele details zijn gekleurde kristallen zijn onder andere verwerkt zijn in het stuurwiel, de versnellingspook en de stoelen. De roodbruine tint van de oppervlakken zorgt voor een consistent kleurenschema dat het hele interieur een gevoel van luxe en ruimtelijkheid geeft. De leren stoelen in het interieur zijn voorzien van accenten in broguestijl, gemaakt door de traditionele zadelmakerij van de fabriek van de BMW Group in Dingolfing. Zelfs de luidsprekerpanelen zijn weggewerkt achter geperforeerd, op maat gemaakt, leer.

Details geeft BMW nog niet, maar als topmodel binnen de 8-serie hoeven we er niet aan te twijfelen dat de nieuwste technologieën op het gebied van veiligheid en assistentiesystemen ingebouwd zijn.

De motor

De BMW Concept Skytop is vermoedelijk voorzien van de sterkste V8-motor in het portfolio van BMW, een 4.4-liter twin-turbo V8 die ook in de BMW M8 Competition onder de motorkap ligt. In de M8 Competition levert deze motor 625 pk.

BMW Concept Skytop-2
BMW Concept Skytop-3
BMW Concept Skytop-4
BMW Concept Skytop-5
BMW Concept Skytop-6
BMW Concept Skytop-7-1
BMW Concept Skytop-8
BMW Concept Skytop-9
BMW Concept Skytop-10
BMW Concept Skytop-11
BMW Concept Skytop-12

Kijk voor meer informatie op de website van BMW.