Rosé by ¡Hola!

Rosé by ¡Hola! brengt het beste van Barcelona samen

De zon is terug! Laat die heerlijke terrasdagen maar komen. Want wat is er fijner dan na een lange dag werken, de dag al nippend aan een glas rosé en een uitzicht op de ondergaande zon af te sluiten? Wij kregen onlangs een leuke rosé-tip binnen op de redactie, genaamd Rosé by ¡Hola! Volgens de makers zet deze rosé Spanje echt op de kaart als rosé-land. De lichte, frisse wijn wordt gemaakt van syrah, garnacha én de trepat, een typische druif uit de omgeving van Barcelona. Voor Rosé by ¡Hola! is de ziel van Barcelona geoogst, geperst en gebotteld. Zo kun je de hele zomer van de Spaanse stad genieten, waar je ook bent.

Alles wat de mediterrane levensstijl met Barcelona identificeert

Rosé by ¡Hola! wordt gemaakt in de Penedès, een historisch Catalaans wijngebied dat zich op slechts een uur van het bruisende Barcelona bevindt. Penedès staat al tientallen jaren bekend om het maken van de beste cava’s ter wereld, maar nog niet vanwege de rosé. Met Rosé by ¡Hola! uit de ‘Côte de Barcelona’ wil het wijnmerk daar verandering in brengen. Het is een wijn die no-nonsense, laid-back en levendig tegelijk is; Rosé by ¡Hola! weerspiegelt alles wat de mediterrane levensstijl met Barcelona identificeert. Het is een wijn die gemaakt is om de Spaanse stad te ontdekken door een rosé-bril.

Fris, zacht en levendig met een elegante afdronk

De premium roséwijn is fris, zacht en levendig met een elegante afdronk. De perzikkleurige wijn bevat intense aroma’s met verfijnde hints van rozen, jasmijn en watermeloen en is mooi in balans met herkenbare tonen van rood fruit. De rosé zit in een speciale fles waarin je de zon ziet reflecteren. Nog een Spaans detail: het design is geïnspireerd op de stoeptegels die je overal in Barcelona tegenkomt op straat. Waan je vanuit je tuin, balkon of terras in het zonnige Spanje en laat Rosé by ¡Hola! je meevoeren naar de levendige Passeig de Gràcia, over de beroemde Ramblas en naar het bruisende El Born.

Rosé by ¡Hola!-2

Spaanse wijn met Nederlands en Belgische roots

Rosé by ¡Hola! komt niet uit een massaproductieketen, maar wordt met liefde gemaakt door de Spaanse wijnboeren Christel Weemaes en Christopher Heirwegh. Het ondernemersstel met Nederlandse en Belgische roots vertrok meer dan tien jaar geleden naar Barcelona. Ze vonden de wijnwereld te conservatief en droomden ervan om zelf de beste organische cava ter wereld te telen, oogsten en bottelen. Met succes: onder de naam ¡Hola! brengen Christopher en Christel sinds 2014 innovatieve, Spaanse kwaliteitswijnen op de internationale markt. Van cava tot rode wijn en van witte wijn tot rosé.

Barcelona als levensstijl

De ondernemers zien Barcelona niet alleen als een plaats, maar bovenal als een levensstijl. Daarom richt ¡Hola! zich op wijnen die hun Catalaanse afkomst ten volle weten uit te drukken. Alle ¡Hola!-wijnen worden gemaakt rond Barcelona en voeren je op hun eigen manier mee naar het hart van het Middellandse Zeegebied. Om een optimale kwaliteit te garanderen, wordt het merendeel van de druiven met de hand geplukt en geselecteerd. Zo blijven ze vers voor het persen. ¡Hola! kiest voor druiventelers en wijngaarden die zich hoog in de bergen en dichtbij de wijnmakerij bevinden. Hierdoor hoeft slechts een minimum aan sulfieten te worden gebruikt en komt het natuurlijke karakter van de wijngaarden goed naar voren.

Voor meer informatie over de prijs en beschikbaarheid kijk op www.holacava.com.