paleis

De leukste steden in Spanje voor een volgende citytrip

Ben je meer en meer aan het overwegen om naar Spanje te reizen voor een bruisende citytrip? Dat is helemaal niet zo gek, want het land staat immers bekend om het heerlijke eten, de aangename temperaturen en de geweldige geschiedenis. Iedere streek in Spanje heeft weer zo zijn eigen charme. Kom je graag wat meer te weten over welke steden zoal het bezoeken award zijn? In dit artikel doe je alvast de nodige inspiratie op voor het maken van je volgende citytrip in Spanje.

Ontdek het culinaire Barcelona en maak kennis met de prachtige architectuur

Denk je aan het maken van een citytrip in Spanje, dan denk je misschien al erg snel aan het plannen van een reis naar Barcelona. En dat is ook meer dan logisch – als het aan ons ligt. Deze Catalaanse hoofdstad bruist van het leven en heeft het hele jaar door weer zo zijn eigen charme. Een van de grootste troeven tijdens een bezoek aan de stad? Dat zijn toch wel de bouwwerken van de wereldberoemde architect. Gaudí staat niet alleen bekend om de Sagrada Familia, maar ook bijvoorbeeld meerdere woningen in de stad en Parc Guell.

Bezoek het bruisende Madrid

Heb je al eens een keer nagedacht over het bezoeken van de hoofdstad van het land? In Madrid ervaar je het snelle en hectische leven van de Spaanse hoofdstad. Maar je kunt ook heerlijk tot rust komen in de vele sfeervolle stadsparken of tijdens een imposante flamenco show in de avond. Deze shows worden veelal gehouden in knusse en intieme kelders, waar het geluid van de castagnetten en trommels nóg meer indruk maakt.

Het hele jaar door een erg aangename temperatuur in het magische Malaga

Dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een vakantie te boeken naar Malaga, is helemaal niet zo gek. Het hele jaar door is het aangenaam vertoeven in deze Zuid-Spaanse stad. Tijdens de wintermaande verwarmt het aangename zonnetje je huid, terwijl je in de middag al geniet van een lekker drankje op het terras. En in de warme zomermaanden? Dan strijk je neer op het zonovergoten strand en neem je een verkoelende duik in de zee. Je vervoert je erg makkelijk door middel van een elektrische step door de stad, zodat je in de frisse buitenlucht een goed beeld van deze magische stad krijgt.

Flaneer over de boulevard van Marbella

Ga je graag de luxe kant op tijdens het maken van een Spaanse citytrip? Overweeg dan om je volgende vakantie naar Marbella te boeken. Hier flaneer je over de zonovergoten boulevard, je proeft van de meest luxe delicatessen en bent omgeven door imposante boten. Neem zeker wat witte items mee in je koffer, want dit lijkt haast de dresscode te zijn in de stad. Wandel door de oude stad, langs de jachthaven of ontdek de stad (en de regio) per fiets. Actievelingen beklimmen maar al te graag de La Concha berg of gaan voor canyoning in Guadalmina.

Oud en nieuw komen perfect samen in het trendy Valencia

Heb je iemand in jouw omgeving eens een keer iets horen zeggen over Valencia? Reizigers die deze Spaanse stad eens hebben bezocht, zijn er vast en zeker zeer over te spreken. Het is een van de weinige steden in de wereld waar oud en nieuw zo goed bij elkaar samen komen. Het oude stadsgedeelte ademt die typische Spaanse charme uit. En breng je een bezoek aan het nieuwe gedeelte? Dan kijk je je ogen uit bij de meest adembenemende architectonische hoogstandjes, die verlicht in de avond minstens even adembenemend zijn. Slenter door de gezellige steegjes, kies voor een (georganiseerde) fietstocht of sip aan een Agua de Valencia op een van de vele trendy rooftop bars.

Ervaar het relaxte leven in het adembenemende Sevilla

Breng je een bezoek aan steden die zuidelijker zijn gelegen in het land? Dan sta je al snel oog in oog met de waanzinnige Nasrid paleizen. Deze paleizen kom je bijvoorbeeld ook tegen in Sevilla en staan bekend om de Moorse invloeden. Maar er zijn nog veel meer bouwwerken te vinden die rijkelijk zijn gedecoreerd. Tel daar het relaxte leven in de stad bij op en gerechten zoals gazpacho, salmorejo, Ajoblanco en churros met chocolade. Je gaat je daar dus vast en zeker geen enkel moment vervelen.

Zo fijn mogelijk reizen door te kiezen voor de juiste voorbereiding

Welke Spaanse stad trekt jouw aandacht voor het maken van je volgende citytrip? Voor welke plek je ook kiest, de juiste soort voorbereiding is wel zo slim. Kies er bijvoorbeeld voor om tickets voor alle highlights van tevoren alvast te kopen. En verdiep je goed in alle stadswijken, zodat je precies weet waar je het beste kunt overnachten. Dit maakt je eigen citytrip alleen nog maar leuker en je beleeft de stad op een gave manier.