Pays d’Oc wijnboutique

Opening pop-up Pays d’Oc wijnboutique

Een speciale selectie van 50 wijnen in hartje Amsterdam.

Op donderdag 3 december opent de pop-up wijnboutique van Pays d’Oc zijn deuren op de Herenstraat 12 in hartje Amsterdam. Vaak zie je op een fles wijn de naam van de druif prominent vermeld; van Chardonnay tot Sauvignon Blanc en van Merlot tot Cabernet Franc. Het Zuid-Franse kwaliteitslabel Pays d’Oc IGP is leider in druivenrassen en wil dit in december laten proeven. Wijnliefhebbers zijn de hele maand december van harte welkom in deze winkel gefocust op druivenrassen. Rood, wit en rosé: deze wil je in je agenda zetten!

Wijnadvies 

De verwachting is dat het aantal decemberdiners dat thuis wordt gehouden enorm zal groeien ten opzichte van voorgaande jaren. Een bezoek aan de Pays d’Oc pop-up wijnboutique is dé manier om de perfecte wijn-spijs combinatie op tafel te zetten tijdens de feestdagen. Er is een interessant wijnaanbod aanwezig met prijzen van €4,50 tot €75 per fles. Wijnprominenten als wijnschrijfster Barbara Verbeek en Winebar of the Year-winnaar Julian Cleton, zijn in de winkel aanwezig om je van een uitgebreid wijnadvies te voorzien.

Extra leuk: bij aankoop van twee flessen wijn, ontvang je een fantastische poster met alle druivenrassen uitgebeeld als getekend personage. Welk personage past het beste bij jou, oftewel: welke druif ben jij?

Een speciale selectie van 50 wijnen

De wijnboutique heeft een speciale selectie van 50 wijnen. 35 van deze wijnen zijn gemaakt van een enkele druivenras (zogeheten mono-cépage wijnen) en er zijn ook speciale blends. Naast wijn kun je in de winkel terecht voor wijnglazen uit The Experts’ Collection van Royal Leerdam en andere aanverwante artikelen.

Kom je langs?

De wijnboutique is gevestigd in het historische centrum van Amsterdam, op de Herenstraat 12, tussen de Keizersgracht en Herengracht. De winkel wordt op 3 december om 12.00 geopend. Van dinsdag t/m vrijdag is de store van 12.00 tot 19.00 uur geopend, op zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00. Kom langs en ervaar de schoonheid en finesse van Pays d’Oc IGP wijnen.

Over Pays d’Oc IGP

Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel en vertegenwoordigt zo’n 1900 bedrijven en 12.000 wijnproducenten. Het gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek en is volume marktleider in export van Franse wijnen. In Nederland is 20% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden. Pays d’Oc IGP staat bekend door het toegestane aantal van 58 druivenrassen waar de wijnmakers mee mogen werken. Het DNA staat voor kwaliteit en diversiteit, die het mogelijk maken om de wijnen te pairen met elke stijl van eten. Tenslotte is Pays d’Oc IGP de marktleider van de monocépage wijnen, oftewel wijnen met een enkele druivensoort.

Voor meer informatie zie www.paysdoc-wines.com.

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!