100Chefs by Gault&Millau

100Chefs by Gault&Millau, op 30 september en 1 oktober

Gault&Millau Nederland organiseert op 30 september en 1 oktober 2023 het grootste culinaire evenement van Nederland: “100Chefs by Gault&Millau”. Het evenement, dat plaatsvindt in het Miele Experience Center in Vianen, brengt 100 toonaangevende Nederlandse chefs samen en verwacht een publiek van 2.000 culinaire liefhebbers. Dit gastronomische evenement heeft als doel de diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse culinaire scène te promoten. Danielle kreeg onlangs al een voorproefje van dit geweldige event in het Miele Experience Center en wij vertellen je alles wat je moet weten, want dit unieke culinaire event mag je niet missen!

100 toonaangevende Nederlandse chefs

Het is het eerste en grootste culinaire weekend dat Gault&Millau voor consumenten organiseert en brengt 100 toonaangevende Nederlandse chefs samen. Met toonaangevende namen als Joris Bijdendijk (Rijks, Amsterdam), Nelson Tanate (De Librije, Zwolle), Jan Smink (Smink, Wolvega), Stefan van Sprang (Aan de Poel, Amstelveen), Ollie Schuiling (Kasteel Heemstede, Houten), Hans Kinkartz (Atelier, Gulpen), Mike Cornelissen (Rijnzicht, Doornenburg) en Wouter Kik (Codium, Goes), wordt het een heerlijk culinair weekend. Het tweedaagse evenement is toegankelijk voor iedereen: van fijnproevers tot enthousiaste amateurkoks. Kaarten zijn nu verkrijgbaar en bieden toegang tot een ongeëvenaarde culinaire ervaring, inclusief de mogelijkheid om bij 50 chefs per dag of 100 chefs in het weekend gerechten te proeven en deel te nemen aan exclusieve tastings en masterclasses.

26 internationale wijnhuizen

In een unieke samenwerking met Gall&Gall zullen 26 internationale wijnhuizen hun assortiment presenteren. Gasten kunnen wijnen proeven uit landen als Frankrijk, Zuid-Afrika, Argentinië, Portugal en Italië. Ook kunnen zij deelnemen aan diverse tastings en masterclasses van wijnmakers en chefs.

Een selectie uit de 26 prachtige wijnhuizen die aanwezig zijn:

 • Joseph Drouhin (Bourgogne)
 • Branas Grand Poujeaux (Bordeaux)
 • Mirafiore (Barolo)
 • Penfolds (Australië)
 • Pommery (Champagne)
 • Domäne Wachau (Oostenrijk)
 • Wassmer (Duitsland)

Een onvergetelijke gastronomische ervaring

“100Chefs by Gault&Millau is meer dan alleen een evenement. We laten gasten kennis maken met restaurants, chefs en wijnmakers” zegt Godfried van der Lugt, organisator van het evenement. “We zijn verheugd om dit platform te bieden aan zowel gevestigde namen als opkomend talent en we kijken ernaar uit om samen een onvergetelijke gastronomische ervaring te creëren.”

Meer informatie 100Chefs by Gault&Millau

 • 100Chefs by Gault&Millau
 • 30 september en 1 oktober 2023
 • 12.00 – 18.00 uur
 • Miele Experience Center in Vianen

Alle amuse gerechten, de proefglazen wijn en ook nog verschillende culinaire proeverijen en andere dranken zijn allemaal bij het ticket inbegrepen. Bezoek de website www.100chefs.nl voor meer informatie en kaartverkoop over 100Chefs by Gault&Millau.

100Chefs by Gault&Millau-2
100Chefs by Gault&Millau-3
100Chefs by Gault&Millau-4