Opel Cascada Supreme

Als rokjesdag in beeld is, dan is cabriodag niet ver verwijderd. Zo was het vroeger, de huidige cabrio’s kun je het hele jaar door rijden. De isolatie van de stoffen kappen zijn zo geperfectioneerd dat het wat dat betreft weinig verschil meer maakt of je in een gesloten cabriolet rijdt of in een exemplaar waar het dak niet van los kan.

Wil je een ruime 4-persooncabriolet kopen, dan heb je behoorlijk wat keus bij vooral de Duitse merken. Wil je een bijzonder en betaalbaar exemplaar, dan kom je verrassend genoeg bij Opel uit. Met de Cascada heeft Opel een verborgen pareltje in huis. Vorig jaar zijn er maar 72 van verkocht in Nederland, je komt hem dan ook niet zo vaak tegen onderweg. Onbegrijpelijk eigenlijk, het is een ruime en mooi gelijnde cabrio met een vanaf prijs van € 36.490. Trek daar de cashback actie van € 1.000 van af en met een knipoog naar de Opel dealer rij je voor € 35.000 de poort uit.

Cascada Supreme

Om de verkoop te laten stijgen komt Opel nu met een speciale uitvoering van de Cascada, de Cascada Supreme. De Cascada is bijzonder mooi gevormd, met tijdloze, klassieke, lijnen. Wij vinden het misschien wel de mooiste Opel ooit. Het stoffen dak is in gesloten vorm zo strak gelijnd, dat je van afstand zou kunnen denken dat het een coupé is.

De Supreme heeft ten opzichte van de standaard Cascada een aantal extra’s; hoogglans zwarte lichtmetalen 20-inch wielen, zwarte grille en buitenspiegelkappen. In de cabine sportief ogend roodkleurig stikwerk dat dashboard, stuurwiel en lederen stoelen accentueert. De Supreme is alleen leverbaar in de lakkleur ‘Absolute Red’.

De ergonomisch gevormde stoelen zijn verwarmbaar en bekleed met Siena-leder. Het interieur is mooi afgewerkt en is opgebouwd uit hoogwaardige materialen. Het openen of sluiten van het softtop dak duurt 17 seconden en is tot een snelheid van 50 km/h mogelijk. Het dak is gemaakt van een hoge kwaliteit stof en een glazen achterruit, wat verdwijnt bij het inklappen.

De motor

De Supreme heeft onder de motorkap een 1.6 liter turbo benzinemotor met max 200 pk. Sterk genoeg om de 1.633 kg wegende cabriolet in 8,9 seconden op de 100 km/h te brengen en door te laten trekken tot max 235 km/h.

De Opel Cascada Supreme is per direct leverbaar vanaf € 43.490,-.

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!