Opel Ampera-e

Opel Ampera-e buitenkansje

Ben je op zoek naar een ruime elektrisch aangedreven auto dan heeft Opel nu een buitenkansje voor je; de Opel Ampera-e is in de uitverkoop met een kortingsbedrag van € 10.660, waardoor hij nu een vanaf prijs heeft van € 34.149. En dat is wel zeer aantrekkelijk (de goedkoopste) voor een EV van dit formaat, een vermogen van 204 pk en een actieradius van 423 km (WLTP) op één acculading. Je kunt direct rijden, de Opel Ampera-e is namelijk alleen nog uit voorraad leverbaar.

Reden uitverkoop

De reden van de uitverkoop is dat de Ampera-e moet plaatsmaken voor de komende Opel Corsa-E en de elektrische nieuwe Opel Mokka X. Auto’s in een andere klasse, waarom dan toch die exit? De Opel Ampera-e is pas sinds 2017 op de markt, maar nog ontwikkeld en geproduceerd door Chevrolet (General Motors). In Amerika kwam de auto als Chevrolet Bolt op de markt. Opel werd door General Motors aan PSA verkocht en daarop verhoogde ex-moeder General Motors de Ampera-e inkoopprijs voor Opel/PSA zodanig dat er eigenlijk geen droog brood meer aan te verdienen viel. Nu Opel onder PSA vlag de elektrische Opel Corsa-E en de elektrische Opel Mokka X in de startblokken heeft klaarstaan moet de restvoorraad aan Ampera-e verkocht worden.

Compleet

De vijf persoons Ampera-e is ook in de basisuitvoering een erg complete auto, uitgerust met stoel- en stuurverwarming, draadloze telefoonlader, Xenon-koplampen,17-inch lichtmetalen velgen  en parkeersensoren voor en achter. Er zit een hele reeks radar- en cameragestuurde systemen in om veilig te rijden en te parkeren. Er zit geen navigatiesysteem in, maar met Apple Carplay is dit geen enkel probleem.

Prima prestaties

De Opel Ampera-e is nu de goedkoopste auto met een accupakket van 60 kWh. Dit pakket levert een trekkracht op 204 pk, voldoende voor een sprint van 0-100 km/h in 7,3 seconden. De maximum snelheid is beperkt tot 150 km/h.  

Opel Ampera-e

Opel Ampera-e

Opel Ampera-e

Opel Ampera-e

Opel Ampera-e

 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!