Savoie Mont Blanc
Credit: SavoieMontBlanc

Op wijn & cultuurreis in Savoie Mont Blanc

La route des Vignobles Alpins is een samenwerkingsproject tussen Frankrijk en Italië, waarbij je een fantastische route af kunt leggen langs de wijngaarden. Geniet van prachtige natuur, heerlijke wijnen en leer meer over de cultuur. Bienvenue en Savoie Mont Blanc!

Een lesje wijngeschiedenis

Tijdens je reis word je verwelkomt in het hart van de Savoye, in de buurt van Chambéry en Albertville, waar je richting Montmélian gaat. In dit charmante dorp vind je namelijk het wijnmuseum Musée de la vigne et du vin de Savoie. In dit onlangs gerenoveerde museum leer je alles over hoe het omliggende wijnbouwgebied dat zo steil door de dalen, meren en heuvels ligt dat er bijna alleen maar handmatig oogsten mogelijk is.

Savoie Mont Blanc
Credit: SavoieMontBlanc

Een wijngaard op puin

De Abymes wijngaard in Les Abymes heeft een bijzondere geschiedenis. In het jaar 1248 stortte de noordflank van de Mont Granier in, een van de grootste rampen als gevolg van een bergstorting in de Europese geschiedenis. Nu vind je er een prachtige wijngaard op het puin in een landschap van hobbels, holten en grote stenen. Een heel aparte gewaarwording. Door de aardverschuiving ontstond ook het mooie Saint-André meer, een ideale plaats voor een wandeling met een picknick.

Savoie Mont Blanc
Credit: SavoieMontBlanc

BBQ bij de wijnboer

Een BBQ in combinatie met lokale wijnen en een prachtig uitzicht op de Domaine Dupraz in de Apremont vallei, klinkt goed toch? Op het landgoed van Dupraz schuif je voor 45,00 euro p.p. aan voor een menu van lokale, grotendeels biologische, producten en producenten. Uiteraard kun je ook een gewone wijnproeverij boeken, waarbij je je favoriete wijnen aan kunt schaffen voor thuis.

Savoie Mont Blanc
Credit: SavoieMontBlanc-Cyril Entzmann

Genoeg te ontdekken in Savoie Mont Blanc op wijngebied. Meer weten over de regio? Neem dan een kijkje op: https://www.savoie-mont-blanc.com/en

Meer travel artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS travelrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!