Les Gets

5x bijzondere adresjes in Les Gets en Châtel

In de charmante dorpjes Les Gets en Châtel, gelegen in de Franse Alpen, komen tradities en comfort samen. In beide bergdorpjes vind je tal van fijne plekjes waar authenticiteit, luxe en duurzaamheid op een leuke manier gecombineerd worden. Plekken om te ontspannen en te genieten van het berglandschap.

les gets-7
La Velvette in Les Gets – restaurant en brocante in één © Les Gets

Châtel – Bergrestaurant aan de GR naast natuurgebied

Dit bergrestaurant heeft een heerlijk terras, waar nieuwsgierige kippen graag een kijkje komen nemen bij de gasten. Rondom het terras kun je bosbessen en frambozen plukken, en ook aan bergkruiden is hier geen gebrek. Het restaurant ligt langs wandelroute GR5, één van de populairste langeafstandswandelingen van Europa. De omgeving is dan ook absoluut een wandeling waard: na een heerlijke lokale lunch kun je natuurgebied Mont de Grage ontdekken.
Meer informatie: L’auberge de Haute Bise

Les Gets-3
Zomer in Châtel en Les Gets © Litescape Media

Les Gets – Gezellige wijnkelder en lokale lunch

Dit is de nieuwste hotspot van Les Gets! Het is zowel een wijnkelder, een bar, een lunchplek en een koffiebar. En of het nu gaat om de koffie of de wijn, in alle gevallen wordt bij La fille du Tonnelier de voorkeur gegeven aan biologisch. De lunch is huisgemaakt en lokale producten spelen de hoofdrol. In grote en gezellig ingerichte wijnkelder liggen wijnen die afkomstig zijn van wijnboeren die met respect voor het milieu werken. Achter elke fles schuilt een bijzonder verhaal dat de sommeliers je met plezier vertellen.
Meer informatie: La fille du Tonnelier

Châtel – Luxe skichalet uit 1890

La Chaumiere werd in 1890 gebouwd en is één van de oudste chalets in het dorp. Oorspronkelijk was het een Savoyaardse boerderij, maar in 1936 werd ’t als eerste hotel in Châtel geopend. Het is met veel liefde en respect gerestaureerd en is nu één van de meest luxe chalets van 300m2 in Châtel. 
Meer informatie: La Chaumière

Les Gets-4
18e eeuwse boerderij Chez La Fine © Les Gets

Les Gets – Van familieboerderij tot pension

In deze 18-eeuwse familieboerderij leefden vele generaties met het ritme van de seizoenen. Nu is de boerderij omgetoverd tot een pension, waarbij de oorspronkelijke sfeer bewaard is gebleven. Zo is de houtkachel waar oma ‘La Fine’ vroeger haar Savoyaardse soep kookte nog steeds het middelpunt van de eetkamer. Er zijn vijf knusse kamers in het pension, een sauna om in te ontspannen en je kunt eenvoudig de bergen in: de stoeltjeslift van Perrières ligt op slechts enkele minuten lopen.
Meer informatie: Chez La Fine

Les Gets-6
Chalet bouw in omgeving van Les Gets © Tim Arnold

Over Châtel en Les Gets

Châtel is een oud-Savoyaards dorpje met een lange landbouw-traditie. Nog steeds is een dertigtal (jonge) boerenfamilies actief die vooral Abondance kaas maken. Châtel ligt in het hart van het Mont de Grange-natuurgebied, dat sinds 2003 deel uitmaakt van het Europese Natura 2000-netwerk. Les Gets is een traditioneel Frans bergdorpje met houten chalets. Wie met de trein naar Les Gets reist, kan gebruik maken van de AlpinExpress Pass, die treinreizigers korting geeft bij lokale bedrijven. Beide plaatsen liggen in het wintersportgebied Portes du Soleil en zijn perfect ingericht op de ontvangst van families. Met de Multipass heb je voor slechts 3,- toegang tot heel veel activiteiten in de omgeving.

Meer info over de dorpjes via www.chatel.com en www.lesgets.com