Kia Sportage 2022-4

Nieuwe Kia Sportage 2022

Kia komt nog voor het einde van het jaar met z’n vijfde uitvoering van de Sportage op de markt: de nieuwe Kia Sportage 2022. De vorige versies waren een groot succes en dat zal met de nieuweling niet veel anders gaan. Het gaat dit jaar trouwens uitstekend met de verkopen van Kia; op dit moment is het merk marktleider in Nederland. En dat is een grootse prestatie voor het in 1944 opgerichte Zuid-Koreaanse automerk. Ruim 52.000 werknemers wereldwijd maken jaarlijks zo’n drie miljoen Kia’s.

De nieuwe Kia Sportage 2022 heeft altijd een 1.6 T-GDI benzinemotor aan boord, ondersteund door een elektromotor. Hierin zijn er drie mogelijkheden: Mild Hybrid, Hybrid of Plug-in Hybrid. Prijzen heeft Kia ook al bekend gemaakt, de prijsrange loopt van € 34.895,- voor de 150 pk sterke 1.6 T-GDI Mild Hybrid ComfortLine tot € 48.595 voor de 265 pk sterke 1.6 T-GDI Plug-in Hybrid 4WD GT-PlusLine.

Het zijn dus aantrekkelijke prijzen voor wat je ervoor krijgt, dat komt door het lage verbruik en de lage CO2-uitstoot.  

De buitenkant

Je kunt van de buitenkant van de nieuwe Kia Sportage iets vinden, maar saai is het absoluut niet. De SUV heeft zondermeer een opvallend, uitgesproken design. De dynamische, assertieve look zit sowieso in de designfilosofie van Kia.  Aan de voorkant valt de grote zwarte grille op, Kia noemt het een Tiger Nose grille. De futuristisch uitziende boomerang-style dagrijverlichting en LED-koplampen zijn hier op een mooie wijze in geïntegreerd. De in chroom uitgevoerde strip over de zijkant loopt door tot aan de achterkant en gaat over in de achterspoiler. Het dak is in het zwart uitgevoerd. De nieuwe Sportage, heeft een robuuste maar ook sportieve uitstraling. Hij is 1.86 cm breed, 1.65 cm hoog, 4.52 cm lang.

De binnenkant

Het interieur is ruim te noemen en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Het dashboard is ultramodern en prachtig vormgegeven met een groot, gebogen display dat bestaat uit twee schermen van 12,3 inch. Het geavanceerde infotainmentsysteem is over-the-air te updaten en gebruikers kunnen op afstand verbinding maken met hun Sportage via Kia Connect, een smartphone-app. De interactieve, gebruiksvriendelijke technologie geeft ook toegang tot belangrijke functies zoals de Kia Live Services, online navigatie, online spraakherkenning en agenda-integratie via smartphones. Al vanaf de basisuitvoering zijn de nieuwste veiligheids- en assistentiesystemen, waaronder autonome rijbaanvolgassistentie en intelligente snelheidsbordenherkenning, aan boord. Je kunt de aankleding helemaal naar je behoefte invullen met de keuze uit de ComfortLine,  DynamicLine, DynamicPlusLine en de sportieve GT-Line en GT-PlusLine.

De motoren

Drie geëlektrificeerde aandrijflijnen dus in combinatie met de 1.6 T-GDI benzinemotor voor de nieuwe Kia Sportage. 

  • Met de Mild Hybrid (MHEV) uitvoering heeft de aandrijflijn 150 pk, gekoppeld aan heeft een  handgeschakelde zesbak. 
  • De Sportage Hybrid (HEV) heeft een gecombineerd vermogen van 230 pk en altijd gekoppeld aan een zestraps automaat. 
  • De Sportage Plug-in Hybrid heeft een systeemvermogen vermogen van 265 pk en eveneens altijd gekoppeld aan een zestraps automaat. Deze versie heeft vierwielaandrijving. 

Eind december is de splinternieuwe Kia Sportage 2022 al te bewonderen bij de dealers. 

Kia Sportage 2022-4-1
Kia Sportage 2022-5

Meer informatie? Kijk dan op de website van Kia.