Nieuwe Bentley Continental GT

Op de komende IAA autobeurs in Frankfurt (14-24 september) gaat Bentley de nieuwe Continental GT presenteren. Kijk je door je oogharen naar de nieuwe Continental dan lijkt hij veel op de huidige versie. Schijn bedriegt, want de auto is compleet nieuw ontworpen. Voor Bentley is dit het belangrijkste model in het gamma, daarom is alles op alles gezet om van de derde generatie van de Continental GT de meest aantrekkelijke auto in deze klasse te maken. En dat is gelukt! We zien ook veel kenmerken terug van de fantastische Bentley EXP 10 Speed 6 Concept. De mooiste en beste materialen zijn gebruikt. Veel perfect afgewerkt hout, aluminium en leder.

Buitenkant Bentley Continental GT

De contouren van de GT zijn wat minder bol dan bij de huidige versie. De auto lijkt nu langer, lager en daardoor breder. Meer het uiterlijk van een snelle sportwagen. De voorwielen zijn 13,5 centimeter naar voren geplaatst, waardoor de binnenruimte kon groeien. Aan de voorkant vallen de LED Matrix-koplampen op en aan de achterkant de ellipsvormige lichtunits, welke vorm ook weer terugkomt in de twee uitlaatpijpen. Standaard staat de auto op grote 21 inch wielen, maar 22 inch is ook leverbaar. Al met al is het de perfecte combinatie van klassiek en modern.

Binnenkant Bentley Continental GT

De binnenkant is zo mogelijk nog mooier dan de buitenkant. Wat je hier ziet is zonder meer het beste wat er überhaupt te koop is op autogebied. Volgens Bentley is er onder meer tien vierkante meter hout gebruikt voor de houten panelen. De voorstoelen zijn 18-voudig elektrisch verstelbaar en leverbaar met lederen bekleding met ‘diamond in diamond’-patroon. Je kunt kiezen uit drie audiosystemen. Grappig is het doordraaiende paneel in het dashboard. Start je de motor, dan draait het houten paneel weg en wordt het scherm met alle navigatie-, multimedia- en telefoonfuncties zichtbaar. Wil je dat niet, draai dan het paneel door en er komen drie klokjes tevoorschijn; een buitentemperatuurmeter, een kompas en een chronometer. Wil je ook dat niet, dan zie je alleen een houten paneel.

Onder de motorkap

Hier valt weinig te kiezen, voorlopig is de Continental GT leverbaar met 1 motor. Maar waarom zou je ook kiezen; er ligt een fantastische 12 cilinder onder de kap. Deze krachtpatser levert 626 pk bij een koppel van 900 Nm. In 3,6 seconden schiet de auto naar de 100 km/h. De topsnelheid ligt op 333 km/h. Wat hierbij helpt is het lichte platform waar de auto op gebouwd is, dezelfde als van de nieuwe Porsche Panamera.

De Continental GT heeft vierwielaandrijving en luchtvering met drie standen. Nieuw is de Bentley Dynamic Ride, een aansturing van het onderstel op basis van een 48 Volt elektrisch systeem. De stabilisatoren van voor- en achteras worden elektronisch aangestuurd om dwarskrachten optimaal op te vangen. Hierdoor wordt het weggedrag preciezer en het zwevend tapijt gevoel nog beter

De prijs van de nieuwe Continental GT is nog niet bekend gemaakt, de huidige 12 cilinder versie kost 283.000 Euro.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!