Bentley Flying Spur Hybrid

Bentley Flying Spur Hybrid

Ook Bentley is zijn modellenreeks aan het elektrificeren. Na de Bentayga Hybrid komt nu ook de Bentley Flying Spur Hybrid op de markt. Plug-in hybrides dus, maar vanaf 2025 zijn ook volledig elektrische Bentleys te verwachten. De Flying Spur wordt voor het eerst ook met een zescilinder uitgerust, samen met de elektromotor van 136 pk toch 544 pk sterk. De motor stamt oorspronkelijk af van de Porsche Panamera 4 E-Hybrid. De Bentley Flying Spur Hybrid is één van de meest luxueuze limousines die er in dit segment te koop zijn. De markt voor dit soort auto’s wordt door Bentley niet erg groot ingeschat, de Flying Spur Hybrid is zelfs op dit moment niet te bestellen in de EU, wel in die landen waar het geld zich ophoopt bij sommige personen.

De benaming Flying Spur werd in 2005 voor het eerst gebruikt door Bentley, de Flying Spur Hybrid maakt onderdeel uit van de derde generatie.

De buitenkant

Het design van de Flying Spur Hybrid is een imposante mix van klassiek, modern, luxe en een vleugje sportiviteit. Grappig detail is het Bentley logo, de ‘Flying B’, die van binnen verlicht is en elektrisch in de grote grille kan verdwijnen. Ook bijzonder mooi zijn de koplampen met Crystal Star Matrix LED lampen, het lijken wel juwelen. De Flying Spur Hybrid is te herkennen aan de Hybrid-badges op de voorschermen en aan de vier ovale uitlaatpijpen. Er is keuze uit zeven basiskleuren, wil je een “eigen” kleurtje, dan is dat mogelijk bij de maatwerkafdeling Mulliner. Standaard staat de auto op 20 inch wielen, optioneel zijn imposante 21-en 22 inch wielen.

De binnenkant

Het interieur is zo mogelijk nog fraaier dan de buitenkant van de Bentley. Alles is met de hand gemaakt door de vakmensen en het geheel is afgewerkt met de meest hoogwaardige en duurzame materialen. Voor het geluid kun je kiezen uit drie verschillende audiosystemen, waaronder een 2.200 Watt sterke B&O-installatie met 16 speakers en twee actieve bass transducers die er voor zorgen dat de bastonen even goed worden gevoeld als gehoord. Opvallend is het unieke Bentley Rotating Display in het prachtig vormgegeven dashboard. Met een druk op de knop kun je het display laten roteren naar een 12,3 inch HD touchscreen, fraaie analoge tellers of een exclusief houtfineerpaneel. 

De uitneembare Touch Screen Remote Control biedt de inzittenden achterin de mogelijkheid om een groot aantal functies te bedienen, waaronder de zonnewering, sfeerverlichting, klimaatregeling en stoelmassage.

De nieuwe Flying Spur Hybrid is volgestopt met de nieuwste assistentiesystemen, waaronder een Night Vision infraroodcamera en een connectiviteitssysteem met onder meer een Wi-Fi hotspot. Voor de achterpassagiers is er standaard een met internet verbonden tablet. 

De motor

De 2,9 liter V6 met twee turbo’s en de 100 kW elektromotor laat de Flying Spur Hybrid in 4,3 seconden naar de 100 km/h sprinten. De topsnelheid bedraagt 285 km/h. Met de elektromotor en batterij is het mogelijk om zo’n 40 km op puur elektrokracht af te leggen, zelfs op snelwegsnelheid. Volgens Bentley bedraagt de actieradius meer dan 700 km.

De levering van de Bentley Flying Spur Hybrid start eind 2021, hoewel dus niet in het overgrote deel van Europa.

Bentley Flying Spur Hybrid-2
Bentley Flying Spur Hybrid-3
Bentley Flying Spur Hybrid-4
Bentley Flying Spur Hybrid-5
Bentley Flying Spur Hybrid-6

Kijk voor meer informatie op de website van Bentley Leusden.