Bentley Bentayga

Nieuwe Bentley Bentayga

De Bentley Bentayga is alweer bijna vijf jaar geleden als ultieme luxe SUV geïntroduceerd. Een succesnummer is het zeker geworden, er zijn meer dan 20.000 exemplaren van gemaakt. Toch is het niet alleen hosanna voor Bentley, de productiekosten van de vier modellijnen Bentayga, Continental, Flying Spur en Mulsanne konden nauwelijks worden terugverdiend. Met als gevolg dat binnenkort afscheid wordt genomen van 1.000 van de 4.000 werknemers in het Engelse Crewe.

En dan weer door! Bentley heeft deze week de nieuwe Bentayga gepresenteerd. Hij lijkt tussen de oogharen door nogal op het uitgaande model, maar dat is bedrog. Alle onderdelen zijn onder handen genomen en waar nodig aangepast aan de eisen van de kritische kopers. De uitkomst is een SUV met een elegante combinatie van ultra luxe en brute kracht.  

Buitenkant

De nieuwe Bentayga moest vooral wat stoerder worden aan de buitenkant. Volgens Bentley ziet ieder paneel van de carrosserie er nu anders uit. Aan de voorkant staat de grille nu meer rechtop en is de voorbumper aangepast. Opvallend zijn ook de nieuwe led matrix koplampen met een binnenwerk in kristaldesign. Om de wielkasten wat meer gevuld te doen lijken heeft Bentley een trucje uitgehaald; de wielschermen zijn wat naar binnen getrokken en de spoorbreedte achter wat breder gemaakt. In combinatie met nieuwe wielen in maximaal 22-inch formaat is het effect dat de SUV een stuk imposanter overkomt.

Aan de achterkant zien we nieuwe langwerpig ronde lichtunits zoals Bentley die ook op de Continental GT monteert. Door die nieuwe units moest ook het design van de achterklep aangepast worden.

Binnenkant

De binnenkant van de uitgaande Bentayga was werkelijk van topklasse. En dat blijft ook het geval in de nieuwe Bentayga. Kijk maar naar de bijgaande foto’s. Bentley monteert nieuwe geventileerde stoelen en een state-of-the- art infotainment systeem met 10.9-inch scherm met super hoge-resolutie graphics. Nieuw zijn ook de middenconsole en de optionele donker getinte, geborstelde, aluminium panelen. Achterin hebben de passagiers meer beenruimte gekregen. De Bentayga is net als in het uitgaande model verkrijgbaar als vier-, vijf- en zevenzitter.

De inzittenden achter kunnen gebruik maken van een 5-inch grote uitneembare tablet om diverse functies te bedienen zoals stoelstanden, audio-installatie en interieurverlichting. 

Aandrijving

Onder de motorkap ligt nog steeds de 4,0-liter twinturbo V8 benzinemotor met 550 pk. Deze is sterk genoeg om het geheel in 4,5 seconden naar de 100 km/h te knallen. Later dit jaar kun je ook kiezen voor een plug-in Hybrid versie of een 6,0 liter V12 motor met minimaal 600 pk.

De vanaf prijs van de nieuwe Bentayga V8 is € 255.131 en dat is zo’n 20 mille meer dan voor het uitgaande model.

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

 

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!