Bentley Bentayga Speed

Nieuwe Bentley Bentayga Speed snelste SUV ter wereld

Eind juni kwam Bentley met de presentatie van de flink vernieuwde Bentayga en nu is ook de Speed uitvoering daarvan gereed. De vorige Bentley Speed was met z’n machtige 6 liter 12 cilinder motor al de snelste SUV ter wereld, de nieuwe is dat ook. Hoe? Nou gewoon, bouw de motor van de oude Speed in de nieuwe en klus geklaard. De 635 pk sterke Bentley Bentayga Speed kan in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten en als dat moet versnellen tot 306 km/h. Zoals al gezegd; dit is de snelste SUV ter wereld. Maar er is meer: z’n interieur is van ongekende klasse, zowel door het design als door de  kwaliteit van gebruikte materalen. En wat dacht je van het Naim for Bentley sound system, met 1.780 watt, 20 speakers en 8 incredible modi het krachtigste audiosysteem dan in welke SUV dan ook.

De buitenkant

De gefacelifte Bentley Bentayga Speed oogt beter dan z’n voorganger. Niet dat wij dit nu de mooiste SUV ever vinden (is Lamborghini Urus), meer imposant en dreigend, zeker in je achteruitkijkspiegel. De Bentayga Speed is te herkennen aan de donkere koplampen, een zwarte grille, anders gevormde spoilers, bumpers, ovale uitlaatpijpen en 22-inch sportwielen. Wie het optionele Black Spec-pack kiest, krijgt ook zwartgekleurde dakrails, de diffuser, raamlijsten en wielen.

De binnenkant

Bentley heeft er veel aan gedaan om het rijden in de Bentayga Speed zo comfortabel mogelijk te maken onder andere met actieve rolstabilisatie en Torque Vectoring waarbij het koppel per wiel kan variëren. De bestuurder heeft de keuze uit vier rijmodi: Comfort, Bentley, Sport en Custom. De modus Bentley is de door de specialisten van Bentley aanbevolen afstelling van het chassis. De Sport modus is uiteraard voor het extra snelle werk. Het binnenste van de Bentayga Speed is rijkelijk voorzien van donkergekleurd alcantara en koolstofvezel. Contrasterende stiksels in het interieur zijn exclusief voor de Speed.

De motor

De motor van de nieuwe Bentley Bentayga Speed is dus dezelfde als in het uitgaande model. Is dat jammer? Welnee, de Speed blijft er immers de snelste SUV op de markt mee. De 6.0 W12 motor met dubbele turbo is uiteraard niet echt zuinig met brandstof om maar eens een open deur in te trappen. Omdat tijdens het rijden niet altijd maximale kracht wordt verlangd, kunnen zes cilinders uitgeschakeld worden en dat scheelt een flinke slok benzine.

De Nederlandse prijs voor de Bentayga Speed heeft Bentley nog niet bekend gemaakt.

Bentley Bentayga Speed

Bentley Bentayga Speed

Bentley Bentayga Speed

Bentley Bentayga Speed

Bentley Bentayga Speed

Bentley Bentayga Speed

Bentley Bentayga Speed

Bentley Bentayga Speed

Bentley Bentayga Speed

Bentley Bentayga Speed

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!