Leolux-klaar-4

Nieuw in de Leolux collectie

Leolux is één van de belangrijkste producenten van designmeubelen in Nederland. Al meer dan 80 jaar wordt er in de Leolux fabriek in Venlo (Limburg) aan authentieke designmeubelen gewerkt. Op dit moment zijn daar zo’n 350 mensen werkzaam.

Leolux is gewend om z’n collectienieuws te tonen op de internationale meubelbeurzen, maar door het coronavirus werden deze om begrijpelijke reden afgelast. Leolux besloot als alternatief z’n nieuwe collectie-items voor dealers en pers te tonen op besloten huisshows, de Leolux Design Promenade. Lifestyle NWS was uitgenodigd voor de driedaagse show van de splinternieuwe najaarscollectie op het idyllische Parc Broekhuizen, een locatie met een buitengewone sfeer in Leersum.

Studio Truly Truly 

Een hoofdrol voor het collectienieuws van Leolux is weggelegd voor Joel en Kate Booy van Studio Truly Truly. Ze zijn aangesteld als nieuwe artdirector van Leolux, verantwoordelijk voor de complete Leolux-uitstraling; van collectie tot fotografie, standbouw en grafische vormgeving tot het bouwen van het verhaal van Leolux. Joel en Kate Booy verhuisden in 2010 van de Australische stad Brisbane naar Eindhoven. Beiden zijn opgeleid als grafisch ontwerper en werkten als collega’s bij een ontwerpbureau met veel opdrachten in de culturele sector. Joel heeft door zijn vader een Nederlands paspoort. Omdat hij zich wilde verdiepen in ruimtelijke ontwerpen ging hij studeren aan de Design Academy Eindhoven. Meteen na Joels afstuderen in 2014 is hij, samen met zijn vrouw Kate, Studio Truly Truly gestart. De afgelopen vijf jaar maakten zijn furore met ingetogen meubels die opvallen door heldere kleuren en scherpe contouren. Dankzij subtiele details en ragfijn materiaalgebruik zijn hun ontwerpen veel rijker dan ze op eerste gezicht lijken. 

De Leolux collectie

Onderstaand laten we de mooiste nieuwe items in de collectie van Leolux zien. Vanaf de jaarwisseling zullen ze te vinden zijn bij de Leolux-dealers door het hele land en tot die tijd alleen bij de Leolux Design Centers.

Fauteuil Cream

De fauteuil Cream is één van de twee nieuwe producten die Studio Truly Truly zelf heeft ontworpen voor Leolux. De elegante draaifauteuil is opgebouwd uit een houten (gebogen noten of eikenhout) zitschelp, waarover de bekleding haast ‘gedrapeerd’ lijkt. Opvallend zijn de doordachte details, zoals het verstelbare hoofdkussen. Maar liefst vijf verschillende combinaties laten zien hoe veelzijdig de fauteuil is als je gaat combineren met de kleur van het hout en de verschillende zachte leer- en stofsoorten uit de collectie. Op verzoek kun je de fauteuil met een aluminium draaivoet laten uitvoeren.

Leolux-cream

Unieke glazen bijzettafeltjes Klaar

Eveneens ontworpen door Studio Truly Truly, dit maal in samenwerking met Leolux en het Nationaal Glasmuseum, zijn de glazen bijzettafeltjes Klaar. Lifestyle NWS sprak op Parc Broekhuizen uitgebreid met de enthousiaste Joel en Kate Booy over deze kunstwerkjes. De  tafeltjes worden stuk voor stuk met de mond geblazen in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Elk tafeltje is ‘opgebouwd’ uit transparant basisglas, waarop kleuren zijn aangebracht. Er zijn drie kleurenschema’s, maar op elk tafeltje is de precieze tekening afwijkend door het ambachtelijke proces, zodat elke tafel uniek is. Ieder tafeltje is voorzien van een gravure die de samenwerking van Leolux en het Nationaal Glasmuseum zichtbaar maakt. De dikte van het glas varieert tussen 4 en 10mm en putjes, luchtbellen en krasjes horen er gewoon in. De lichtinval is bepalend voor het beeld dat de tafeltjes uitstralen. Helemaal vrolijk word je als je de tafeltjes in het zonlicht plaatst! Dat de tafeltjes een echte Leolux klassieker worden is nu al duidelijk.

Leolux-klaar-4
Leolux-klaar-2

Bank Lindo

Designer Christian Werner ontwierp de bank Lindo voor Leolux. Het is een bank met compacte afmetingen, dus ook geschikt voor kleinere interieurs. Hij is dan wel compact, maar ook een ster in comfort, details en keuzemogelijkheden. De stevige zitting, schuingeplaatste armleuningen en de iets verhoogde rug zorgen voor perfecte ondersteuning en comfort. Het geïntegreerde lendenkussen wordt fraai geaccentueerd door een diepliggende naad. Lindo biedt hoogte- en diepteopties, om het comfort verder naar eigen smaak te verfijnen. Je persoonlijke smaak kun je ook toepassen bij de keuze voor de bekleding (binnen- en buitenzijde zijn apart te kiezen) en de kleur van de speciaal gegoten voetjes.

Leolux-lindo-2
Leolux-lindo-3

Bank Lanah

Passend bij de bank Lindo ontwierp designer Christian Werner de eigenzinnige draaifauteuil Lanah. De fauteuil is bescheiden van omvang en combineert een comfortabele zitschelp met een strak vormgegeven aluminium voet. Er zijn schitterende materiaalcombinaties mogelijk en de rijke details maken Lanah tot een prettige verschijning in elke woonkamer. De voor- en achterzijde zijn apart te bekleden en de diepliggende naad aan de voorzijde van de rug creëert een geïntegreerd lendenkussen. De golvende stiknaden in afwijkende kleuren zorgen de voor speelse accenten. 

Leolux-lanah

Loungebank Nardo 

De lekkere leren loungebank Nardo is voor Leolux ontworpen door designbureau Beck Design. De bank straalt comfort uit en maakt dat ook volledig waar als je erop plaatsneemt. De weelderige kussens zitten heerlijk en ga je languit liggen, met zijkanten naar beneden, dan komt Nardo helemaal tot z’n recht. Ben je niet zo van het leer, Nardo is ook met stoffen bekleding te leveren.

Leolux-nardo

Rego: pure Italiaanse elegantie

Gino Carollo ontwierp voor Leolux het programma Rego, een ontwerp met pure Italiaanse elegantie. De bank is in veel opstellingen leverbaar, als 2-zits, 3-zits en als hoekbank. Elke bank en elk element is een sculptuur op zich, met vloeiende lijnen en een heerlijk zitcomfort. 

Leolux-rego
Leolux-rego-2

 

Images: Leolux
Meer design artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS designrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!