Moco Museum

Moco Museum introduceert augmented reality als eerste museum ter wereld

Moco en Studio Irma introduceren de augmented reality immersive digital art-expositie Moco Outside! Vanaf nu reikt de Moco-experience ver buiten de muren van het bekende pand aan het Museumplein in Amsterdam. De stem van de straat en wat er zich in de wereld afspeelt, is de drijvende kracht achter de totstandkoming van Moco Museum’s exposities. Het museum blijft continue op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied kunst en hoe kunst wordt ervaren.

Moco Outside is de toekomst!

De augmented reality-app van Moco Museum x Studio Irma is gratis te downloaden via de App Store. Terwijl je je op het Museumplein in Amsterdam bevindt, zijn de zes imposante werken via je scherm te zien en word je getransporteerd naar een nieuwe realiteit. Het verkennen kan beginnen.

Kunstwerken:

  • We All Live in Bubbles
  • Connect the Dots & Universe
  • Diamond Matrix
  • Rain
  • In art we trust
  • We Are All In This Together

In februari van dit jaar lanceerde Studio Irma haar succesvolle expositie ‘Reflecting Forward’, welke viral ging. Als bezoeker dwaal je door de kleurrijke, digitale en voortdurend veranderende ruimtes. Nu legt de kunstenaar, middels Moco Outside, haar kunst in jouw handen.

Studio Irma geloofd dat Moco Outside, als augmented reality buitenexpositie, een verbinder van mensen is, allen opzoek naar een positievere toekomst, Reflecting Forward. De connectivistische kunstenaar speelt met perceptie, een mix tussen gedachten en zicht. Irma stelt hierbij de vraag: als wat je ervaart nieuw én digitaal is, maakt dat het minder echt?

Social Distancing

Veiligheidsmaatregelen zoals social distancing als gevolg van Covid-19, hebben een nieuw normaal gecreëerd. Zelfs met een gelimiteerd aantal tickets per tijdslot, heeft Moco meer dan ooit de intentie om de brug te zijn die mensen verbindt aan kunst, op welke manier dan ook. Moco Outside is de eerste stap in deze richting.

#MocoOutside

Moco brengt de museale ervaring naar buiten en bevindt je je met Moco Outside middenin het kunstwerk. Met je eigen smartphone betreedt je een hele nieuwe wereld. Met de camera op je telefoon maak je zelf nieuwe kunstwerken in de nieuwe dimensie.

Locatie: Moco Museum – Honthorststraat 20, Amsterdam Museumplein
Openingstijden: Dagelijks van 9.00 – 19.00 / vrijdag en zaterdag van 9.00 – 20.00
Website: www.MocoMuseum.com

Over Moco Museum

Moco Museum in Amsterdam wil een breed scala aan moderne en hedendaagse kunst beschikbaar stellen voor het grote publiek. Sinds de opening van het museum in 2016, laat het museum iconische werken zien van bekende internationale kunstenaars. De collectie bestaat o.a uit moderne hedendaagse kunst geleid door Street Art kunstenaars zoals, Arsham, Banksy, Basquiat, Haring, Hirst, JR, Koons, Kusama, KAWS & more.

Moco Museum is een particulier initiatief van Lionel en Kim Logchies. Al meer dan twintig jaar werkt het kunstkoppel met werken van internationale kunstgrootheden. Van Picasso tot Koons, van Hirst tot Warhol.

Het Museum bevindt zich in het midden van het Museumplein. Gelegen tussen het Van Gogh en het Rijksmuseum is Moco gevestigd in de beeldbepalende Villa Alsberg. De villa is in 1904 ontworpen door architect Eduard Cuypers, neef van de beroemde Pierre Cuypers die verantwoordelijk was voor het ontwerp van het tegenovergelegen Rijksmuseum en Amsterdam Centraal Station.

Moco Museum

Moco Museum

Moco Museum

Moco Museum

Images: Roger Brunings PR & Communication
Meer lifestylenieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS lifestylerubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!