museumnacht 2023

Museumnacht Den Haag 2023 op 7 oktober

In de nacht van zaterdag 7 oktober 2023 is het weer tijd voor het fènste avondsje kuns en kultuâh en gooien ruim 38 deelnemende musea en culturele instellingen hun deuren open tijdens Museumnacht 2023. Acht locaties zijn nieuw dit jaar, waaronder De Gevangenpoort, het Nationaal Archief en een buitententoonstelling van The Hague Fashion Week. De deelnemende instellingen beloven de bezoekers een nacht vol culturele activiteiten zoals bijvoorbeeld workshops, rondleidingen en optredens.

120 programma’s tijdens Museumnacht 2023

Van meezingen met Haagse krakers tijdens de karaoke in het Haags Historisch Museum tot een heuse kruidencocktail proeverij met creaties van kunstenaar Mike Bourscheid bij Kunstgalerie 1646. Tijdens de jaarlijkse Museumnacht Den Haag beleven Hagenaars de kunst en cultuur van hun geliefde stad op een heel andere manier. De culturele instellingen hebben speciaal voor Museumnacht een origineel programma samengesteld. Wie geen keuze kan maken uit de meer dan 120 programma’s, kan zich laten verrassen door een van de inspiratieroutes of clusters.  

De hele stad ademt cultuur  

Bezoekers kunnen het optreden van een slangenvrouw bewonderen tijdens een voorstelling in de balzaal van Escher in Het Paleis. Het Lichtkunstpad van Museum Sophiahof toont adembenemende lichtkunstwerken. In het Statenkwartier rijden Tuktuks rond die bezoekers van a naar b brengen. Op vertoon van je ticket kan er gebruik gemaakt worden van de Haags Historische tram die doorrijdt naar het Kunstmuseum. Bezoekers kunnen hier naar het repair & rewear café hun eigen kledingstuk laten repareren, upcyclen of personaliseren al luisterend naar diverse beats van Uit Het Gareel. Maar ook de traditionele rollerdisco in het Atrium ontbreekt niet. Ontdek wat er nog meer te beleven is tijdens Museumacht op de website.  

Acht nieuwe deelnemers en samenwerking met The Hague Fashion Week

Hoewel de kern van de Museumnacht hetzelfde blijft, zijn de programmering en de deelnemende instellingen ieder jaar weer anders. Nieuwe locaties dit jaar zijn CBG- Centrum voor Familiegeschiedenis, Deutsche Evangelische Gemeine Den Haag, Haagsche Broeder, Haags Openbaar Vervoer Museum, Nationaal Archief, Rijksmuseum De Gevangenpoort en Quartair. Daarnaast is er dit jaar buiten de musea ook van alles te beleven, zoals het atelier van The Hague Fashion week op het Lange Voorhout waar zes modetalenten hun meest koninklijke outfit showen. Op vier plekken in de stad zijn informatiepunten waar kunstobjecten van de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunst te bezichtigen zijn. De tickets zijn via de Museumnacht Den Haag website te koop.

Meer informatie over tickets, deelnemers en programma’s vind je op www.museumnachtdenhaag.nl