MINI Countryman krijgt nieuwe ‘instapmotoren’ en Rooftent

Vanaf juli worden er 2 motoren toegevoegd aan het motorenpalet van de MINI Countryman. MINI noemt ze de Countryman One en One D. Als lichtste benzinemotor variant komt er een 102 pk sterke versie beschikbaar en bij de dieselmotoren een 116 pk uitvoering. Standaard zijn de motoren gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, maar je kunt ook kiezen voor een zestraps Steptronic-automaat. De topsnelheid bedraagt 180 km/h.

Wat gaat dat kosten?

MINI geeft voor de nieuwe benzinemotor een gemiddeld verbruik op van tussen de 5,5 en 5,8 l/100 km en voor de dieselvariant 4,1 tot 4,3 l/100 km. Uitermate zuinig dus. De MINI Countryman One gaat € 29.900 kosten en de MINI Countryman One D € 35.000.

Ook is het nu mogelijk om je persoonlijke instelling van display, de elektrische verstelbare stoelen en de zijspiegels op te slaan op een persoonlijk profiel in de sleutel. Verder zal in de Countryman het infotainmentsysteem – afhankelijk van de uitvoering – Apple CarPlay gaan ondersteunen.

Plug-In Hybrid

Bovendien is nu ook leverbaar de Plug-In Hybrid; de Cooper S E Countryman ALL4. De vanafprijs van dit model is € 40.700. De driecilinder benzinemotor in combinatie met een elektromotor met batterij levert in totaal 224 pk. Het is dezelfde aandrijflijn als in de BMW 225xe. De acceleratie van 0 naar 100 km/h is mogelijk in 6,8 seconden en het gemiddelde brandstofverbruik is 2,1 liter met 100 km. En dat voor een vierwielaandrijver!

MINI Countryman

De Countryman is de maxi van MINI. Het is een SUV die in de verste verte niet meer lijkt op de oorspronkelijke MINI. Is dat erg? Wat ons betreft niet. Het is gewoon een hele leuke en praktische auto. De Countryman wordt, naast de MINI 3-deurs en MINI Cabrio, gebouwd bij VDL Nedcar in het Limburgse Born. Ook de BMW X1 rolt daar van de band. Topman Harald Krüger van moederbedrijf BMW heeft aangekondigd dat, wanneer er sprake is van een ‘harde Brexit’ het concern overweegt om de productie van de 200.000 jaarlijks in Oxford gebouwde MINI’s op het vasteland van Europa onder te brengen. Wie weet wordt het dus nog drukker in Born…

Autohome Rooftent

Op de website van MINI is bij de Countryman een mooie foto geplaatst van een Countryman met een Rooftent oftewel een daktent. Ga je in je vakantie naar wat ruigere natuurgebieden, maar camping kan natuurlijk ook, dan is zo’n 2 persoons daktent om te slapen ideaal. Niet meer op een natte ondergrond liggen of gestoord worden door ongewenste dieren. En, niet onbelangrijk, hij is in een paar seconden opgezet.

€100 per week

Op de MINI website staat verder geen informatie over de Rooftent en hij is ook niet als accessoire op de prijslijst opgenomen. We hebben het even voor je uitgezocht; de Rooftent is van de Italiaanse leverancier (en ook marktleider op dit gebied) Autohome. De Rooftent is online te bestellen bij Autohome en kost €2.837. Ga je de tent niet vaak gebruiken, dan is het slimmer om te huren. Dat kost ongeveer € 100 per week, niet bij Autohome maar bij een Nederlands verhuurbedrijf.

De Rooftent heeft een glasfiber dak en bodem, LED verlichting, muskietengaas over de 2 ingangen en ramen, opbergruimte en is voorzien van een ruim 2 persoonsmatras met meerdere kussens. Het waterdichte tentdoek is gemaakt van AIRTEX®. Een uitschuifbare aluminium ladder wordt meegeleverd.

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!