Brasserie Poelzicht

Met Brasserie Poelzicht brengt Chef Edwin Muns Frankrijk naar de Betuwe

Patron-cuisinier Edwin Muns heeft de exploitatie overgenomen van restaurant Poelzicht in
Kapel-Avezaath bij Tiel. Per 1 september 2021 heropende hij de deuren van de landelijke hofstede onder de naam Brasserie Poelzicht. Na diverse lockdowns wegens corona tussen november 2021 en februari 2022 kan de ondernemer de deuren nu volledig openen. Uniek in de regio is de Franse bistrokeuken gecombineerd met strikt Franse wijnen. 

Edwin Muns werkte eerder als (sous)chef bij restaurants de Gravin van Buren in Buren, Lodewijk XIII in Maurik en Van Balveren in Echteld. Na zeven jaar lang mede-eigenaar te zijn geweest van de succesvolle Bistro Formidable in Breda, is hij teruggekeerd naar de Betuwe. In Brasserie Poelzicht komen zijn Betuwse afkomst en de liefde voor de klassieke Franse keuken samen.

Frans, ambachtelijk en vers

In de keuken van de brasserie wordt alles ambachtelijk gemaakt met verse ingrediënten. Op de regelmatig wisselende menukaart staan Franse klassiekers zoals oesters, fruits de mer, paté, steak tartare, gebakken zeetong, eend en vlees als entrecote en côte de boeuf. Ook de vegetarische eter wordt niet vergeten. Er wordt met de seizoenen meegekookt, zo staat er in de herfst en winter regelmatig wild op de kaart. 

Voorgerechten zijn er vanaf €12,-, hoofdgerechten vanaf €24,- en desserts vanaf €9,-. Daarnaast is er  een keuzemenu van drie gangen voor €39,- waarbij telkens keus is uit drie gerechten.

Frankrijk in de Betuwe

Patron-cuisinier Edwin Muns: “In het restaurant hebben we weinig veranderd, gasten kunnen nog steeds genieten in de prachtige lichte serre met uitzicht over de tuin. Wel zijn de tafels nu ingedekt met linnen om meer comfort te bieden. Ik vind dat je nu eenmaal fijner eet aan een met linnen gedekte tafel. Culinaire eyecatcher bij de open keuken is de prachtige rotisol, een grote staande grill, waarin we regelmatig heerlijke kippetjes grillen. In het restaurant is plaats voor maximaal 70 gasten, evenals buiten op het terras. Uniek voor de regio is de combinatie van Franse bistrogerechten en de wijnkaart met strikt Franse wijnen. Poelzicht is daarmee een stukje Frankrijk in de Betuwe. 

We gaan ’s morgens om 11.30 uur open en zijn dan geopend voor de lunch, borrel en diner. Op de borrelkaart staan zowel traditionele als originele huisgemaakte hapjes. In de zomer voeren we een terraskaart met wat meer eenvoudige lunchgerechten zoals broodjes. Zo kunnen we ook de vele fietsers van dienst zijn die geen uitgebreide of warme lunch willen nuttigen.”

Hartelijke gastvrijheid

Edwin Muns en zijn keukenteam werken in een open keuken, van waaruit een goed contact met de gast mogelijk is. Ook Lydia Langius, gastvrouw en levenspartner van Edwin Muns, is geboren en getogen in de Betuwe. Zij heeft zaken als Bistro Bar JUS en Bij Casper in Tiel, Lodewijk XIII in Maurik en de Gravin van Buren in Buren op haar cv staan. Samen met het bedieningsteam zorgt zij voor hartelijke gastvrijheid en een informele sfeer in de landelijke hofstede.

Twee zalen

Naast de brasserie beschikt Poelzicht over twee zalen met mogelijkheden voor bijeenkomsten op zakelijk en privégebied, zoals events, vergaderingen, presentaties, huwelijken, verjaardagen, jubilea, condoleances, borrels, lunches en diners. Edwin Muns: “Beide zalen zijn compleet uitgerust met alle moderne faciliteiten. De kleinere zaal, die geschikt is voor maximaal 20 personen, is recent geschilderd en voorzien van een nieuwe geluidsinstallatie en groot lcd-scherm met draadloze bediening.”

Rivierengebied

Poelzicht ligt midden in de Betuwe en in het Rivierengebied tussen Geldermalsen en de Fruitstad Tiel. Parkeren kan gratis op het eigen parkeerterrein.

De brasserie is geopend van donderdag tot en met maandag vanaf 11.30 uur voor lunch, borrel en diner. De zalen zijn dagelijks te reserveren. Kijk voor meer informatie op de website van Brasserie Poelzicht.

Brasserie Poelzicht-2
Brasserie Poelzicht 3
Brasserie Poelzicht-4
Brasserie Poelzicht-5
Brasserie Poelzicht-6
Tekst: Astrid Schreuders