Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Lachen toch met deze Mercedes-Maybach 6 Cabriolet!! Het is een wonderschone auto om te zien, nog mooier dan de Mercedes-Maybach 6 Coupé die vorig jaar rond deze tijd het levenslicht zag. De buitenmaten zijn giga;  5,7 meter lang, 2,1 meter breed, 1,3 meter hoog en met 24-inch wielen. En dat voor max 2 personen. Onder de dubbele motorkap geen kingsize motorblok, maar een aantal op maat gemaakte koffers. Het geheel wordt namelijk aangedreven door vier elektromotoren (op elk wiel één). Bij elkaar leveren deze motoren 750 pk, en dat is voldoende om de auto in 4 seconden naar de 100 km/h te schieten. De topsnelheid heeft Mercedes-Maybach afgetopt op 250 km/h. Met het accupakket zou theoretisch 500 km haalbaar zijn.

Uiterlijk

Het uiterlijk is echt spectaculair; het heeft nog het meest weg van een superluxe klassieke speedboat op vier wielen. De kleur navy blue helpt natuurlijk ook hierbij. Vloeiende lijnen, een mooie witte kap en vooral een uitgestrekte body. Ook aan de binnenkant die vloeiende lijnen, maar een moderne uitstraling met die blauwe sfeerverlichting en schermen. Een deel van de middenconsole zit onder transparant glas, je kunt er ook de elektriciteitsstroom naar de motoren zien. Op de vloer tropisch hardhout en aluminium strips om het nautische nog wat meer te benadrukken. Voor de rest wijkt de binnenkant niet af van de Mercedes-Maybach 6 Coupé.

Laden

De accu is in de bodemplaat verwerkt. De auto heeft een snellaadfunctie, waardoor je in 5 minuten 100 kilometer extra bereik kunt bijladen. Het is ook mogelijk om door middel van inductie te laden, waarbij de laadstroom draadloos via een elektromagnetisch veld wordt overgedragen.

In productie?

De Mercedes-Maybach 6 Cabriolet is nog een conceptcar, waarmee Mercedes-Maybach laat zien wat er in de toekomst van het merk te verwachten valt. Maar stel dat er een voldoende rijkaards zijn die absoluut zo’n auto willen hebben, dan is niet uit te sluiten dat Mercedes-Maybach er een beperkte serie van gaat maken.

Geniet van deze beelden!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!