mercedes c klasse all terrain

Mercedes-Benz C-Klasse All Terrain

In 2017 introduceerde Mercedes-Benz een All Terrain uitvoering van de E-Klasse en binnenkort zijn er ook van de nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse 2 All Terrain uitvoeringen beschikbaar. Het betreft dan de keuze tussen een benzine of een diesel uitvoering oftewel een C 200 4MATIC of C 220 d 4MATIC. Uiteraard met vierwielaandrijving dus en aangepast voor het off-road rijden. Van die nieuwe C-Klasse komen er trouwens maar 3 carrosserie-uitvoeringen: Sedan, Estate en All Terrain. De coupé en cabrio zul je niet meer aantreffen in het C-Klasse assortiment.

Mercedes-Benz is geen trendsetter met zijn all-terrain modellen, Volvo en Subaru zijn al jaren succesvol in deze niche-markt. De Mercedes-Benz C-Klasse All Terrain is voor mensen die in een iets andere dan de standaard uitvoering willen rijden en regelmatig onverharde paden tegenkomen. Ook zijn dit de ideale auto’s om caravans en andere aanhangers te trekken. Aan de haak van een C-Klasse All Terrain kan maximaal 1.800 kg worden gehangen.

De buitenkant

De Mercedes-Benz C-Klasse All Terrain ligt 40 mm hoger boven de weg dan de standaard C-Klasse, door de toegevoegde plastic rondom de wielkasten lijkt dat optisch nog hoger. Verdere offroad-designelementen zijn de kenmerkende grille, de optische bodembeschermingsplaat voor en achter, speciale bumpers en de exclusieve wielen in 17 tot 19 inch formaat.  De buitenmaten van de All Terrain zijn ook wat groter dan z’n Estate broertje: 0,4 cm langer, 2,1 cm breder en dus wat hoger. Qua aankleding is de C-Klasse All Terrain uitgevoerd in de Avantgarde lijn met gepolijst aluminium sierlijsten op de ruitframes en de dakreling. De B-stijlen en de achterzijruitspijlen zijn uitgevoerd in hoogglans zwart. Standaard wordt de All Terrain uitgevoerd met een actief dempingssysteem voor meer rijcomfort en veiligheid in lastige omstandigheden. 

De binnenkant

Ook qua interieur is de Mercedes-Benz C-Klasse All Terrain uitgevoerd volgens de Avantgarde lijn van de C-Klasse. Het infotainmentsysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) en rijassistentiesystemen zijn van de nieuwste generatie. Speciaal voor off-road rijden is er optioneel een Digital Light optie voor een bredere lichtbundel. Qua kleurconcept kan er gekozen worden uit zwart, macchiatobeige/zwart en siennabruin/zwart. Het design van het dashboard met z’n zilverchromen band en het sierpaneel met matte diamantzeefdruk vinden wij van grote klasse.

Het 4Matic systeem kent twee offroad-rijprogramma’s: Offroad en Offroad +.(met Downhill Speed Regulation). In beide standen worden de karakteristieken van de motor, transmissie, besturing, stabiliteitsprogramma en vierwielaandrijfsysteem aangepast aan de terreinomstandigheden. Op het infotainmentsysteem kan de bestuurder ook de hellingshoek, de stuurhoek, geografische coördinaten en een kompas inzichtelijk krijgen. 

Ingeval je met een aanhangwagen rijdt is het ESP(R)-aanhangwagenstabilisatie systeem ideaal. Ongewenste slingerbewegingen worden automatisch gedetecteerd en onschadelijk gemaakt. Met de aanhangwagenassistent kun je via het centrale display of het touchpad in de middenconsole aangeven welke (achteruitrij)manoeuvre je wil laten uitvoeren. Het manoeuvreerproces kan je dan via verschillende cameraperspectieven volgen. 

De motoren

Twee motoren zijn dus beschikbaar voor de Mercedes-Benz C-Klasse All Terrain: een benzine- of een dieselmotor. Ingeval van de 1,5 liter viercilinder benzinemotor (M 254) tijd kan het vermogen elektrisch met maximaal 15 kW gedurende korte tijd met de geïntegreerde startdynamo worden verhoogd. De motor levert maximaal 204 pk en kan in 7,3 seconden van stilstaand naar 100 km/h sprinten. Het gemiddelde brandstofverbruik is 6,3 liter per 100 km. 

Ook de 220 pk sterke 2,0 liter dieselvariant heeft ook een soort van mild-hybrid aandrijving met een geïntegreerde startdynamo. Het zorgt voor een gemiddeld brandstofverbruik van 4,9 liter per 100 km. De acceleratie van 0 naar 100 km/h kan in 7,3 seconden en z’n maximum snelheid bedraagt 245 km/h.

De 4MATIC vierwielaandrijving zorgt voor meer tractie en rijstabiliteit. 

Mercedes-Benz gaat de C-Klasse All-Terrain in september tijdens de IAA in München presenteren en de verwachting is dat nog dit jaar de auto bij de dealers zal staan.

mercedes c klasse all terrain-2
mercedes c klasse all terrain-3
mercedes c klasse all terrain-4
mercedes c klasse all terrain-5
mercedes c klasse all terrain-6
mercedes c klasse all terrain-7
mercedes c klasse all terrain-8

Kijk voor meer informatie over de Mercedes-Benz C-Klasse All Terrain op de website van Mercedes-Benz.