Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé

Het belangrijkste nieuws op de Mercedes stand op de Autosalon van Genève is de premiere van het splinternieuwe model Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé. Het is de ruimere versie van het sprintkanon Mercedes-AMG GT. In plaats van 2 kunnen er in de 4-Door Coupé vier of 5 personen instappen. Belangrijkste concurrent in dit marktsegment van sportieve vierdeurs Coupé’s is de Porsche Panamera.

De Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé is gebouwd op hetzelfde technische platform als de E- en CLS-klasse en eigenlijk is het een vijfdeurs hatchback. In tegenstelling tot de vierdeurs coupé CLS-klasse heeft de AMG GT 4-Door Coupé namelijk een grote achterklep als vijfde deur. De CLS-klasse is naast sportief, toch meer op comfort afgestemd, de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé richt zich vooral op sportieve prestaties. Doordat er nu 4/5 personen kunnen plaatsnemen in de Mercedes-AMG GT is de sportwagen ineens heel praktisch in het dagelijks gebruik.

De buitenkant

De coupé heeft een opvallend silhouet, vooral door die lange, aflopende daklijn. Het is welhaast een klassieke vormgeving, maar dan in een expressief jasje. Een lange motorkap en een breed ogend front. We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen applaudiseert voor het design, wij in ieder geval wel!

De binnenkant

De binnenkant van de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé is een mix van de AMG GT, de E-Klasse en de CLS. Twee grote, naast elkaar geplaatste schermen op het dashboard, een brede middentunnel. Je hebt als koper veel keuzemogelijkheden om de auto aan te kleden naar je eigen wens. Veel of weinig leder, hout accenten of juist veel koolstofvezel. De achterbank kan ook platgelegd worden, waardoor je ineens 1.324 liter bagageruimte tot je beschikking hebt. Je kunt de auto ook met vier sportstoelen laten uitvoeren. Uiteraard beschikt de auto over de nieuwste veiligheidssystemen en communicatie mogelijkheden.

De motoren

De Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé wordt leverbaar in drie uitvoeringen. Als 53 4MATIC + met een 3.0 liter 6 cilinder met 435 pk die in 4,5 tellen naar de 100 km/h sprint en een maximumsnelheid heeft van 285 km/h.

Kies je voor de  GT 63 4Matic+ uitvoering, dan heeft de auto de bekende 4.0 liter 8 cilinder met 585 pk aanboord die in 3,4 seconden naar de 100 km/h snelt en een top heeft van 310 km/h.

De top-uitvoering is de 63 S 4Matic+, ook met een de 4.0 liter 8 cilinder maar nu met 639 pk. De topsnelheid bedraagt 315 km/h en je kan in 3,2 tellen naar de 100 km/h sprinten.

Alle uitvoeringen hebben vierwielaandrijving en vierwielbesturing; tot een snelheid van 100 km/h wijzen de achterwielen in tegenovergestelde richting van de voorwielen en bij snelheden boven 100 km/h draait het systeem de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen. Dit zorgt voor een kleinere draaicirkel en een dynamischer weggedrag.

Vanaf komende zomer is de Mercedes- AMG GT 4-Door Coupé leverbaar, de prijzen zullen dan ook bekend zijn.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!