Land Rover Defender

Land Rover Defender, license to fly

Komend april gaat de nieuwste James Bond film No Time To Die in première. Ter promotie hiervan hebben de makers een teaser gemaakt voor de film in de vorm van een bijzonder spectaculaire televisiereclame. In het filmpje staan de capaciteiten van de nieuwe Land Rover Defender centraal. De auto speelt de hoofdrol in een bloedstollende achtervolging in de James Bond film met als absolute hoogtepunt: een sprong van 30 meter met de SUV. Stuntvrouw Jessica Hawkins, bekend van de Formula 3 W Series, was niet te stoppen in haar Land Rover Defender 110. Voor Hawkins is het haar allereerste film en de juiste commerciële tekst had ze al snel uit het hoofd geleerd: “It doesn’t get any more exhilarating than being a stunt driver in a James Bond movie and it’s an honour to be a part of this incredible movie driving the new Defender.”

10 stuks van de Land Rover Defender gebruikt

Voor de opnames van de nieuwe Bond-film No Time To Die zijn in totaal tien stuks van de Land Rover Defender gebruikt. De enige aanpassing aan de auto’s was het monteren van wat rolbeugels. Dus heb je een Land Rover Defender 110 in bestelling, dan weet je nu wat je met je speeltje straks kunt doen…wel even een geschikt terrein opzoeken natuurlijk.

De 10 gebruikte Defenders waren de eerste exemplaren die uit de splinternieuwe productielocatie van Jaguar Land Rover in Nitra, Slowakije rolden. Geen brexit-spook dus voor dit model. In de nieuwe film No Time To Die zijn ook de Range Rover Sport SVR, Land Rover Series III en Range Rover Classic te zien. Het is overigens niet voor het eerst dat bij opnames van een James Bond film gebruik is gemaakt van een Land Rover. In 1983 dook in de film Octopussy een Range Rover Convertible op. 

 

 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!