libbey-1

Klaar voor de lente met het stijlvolle glaswerk van Libbey

De kans is groot dat jij wel eens een drankje genuttigd hebt uit één van de prachtige glazen van Libbey. Het Nederlandse glasmerk Libbey is namelijk uitgegroeid tot één van de grootste glasproducenten van de wereld. Een aantal ontwerpen is zelfs uitgegroeid tot ware iconen. Zo heb je de series Carats, Hobstar, Radiant, SPKSY of de prachtige 1924. Dus wil jij dat jouw glaswerk dit lenteseizoen net even dat beetje extra stijl uitstraalt? Dan ben je bij Libbey aan het goede adres. 

Van eenvoudig flessenblaasbedrijf “De Hut” tot glasfabriek “Royal Leerdam”

Libbey Holland is in 1765 ontstaan en begon in die tijd als flessenblaasbedrijf “De Hut”. Een grote uitbreiding en diversificatie van de portefeuille volgde snel in de jaren hierna. In 1953, op de 75e verjaardag van de glasfabriek, kreeg de fabriek de eer om “Royal” te worden genoemd. De glasfabriek heette voortaan “Royal Leerdam”. Naast de eeuwenoude glasfabriek heeft Libbey sinds 2020 ook een eigen winkel, De Glaswinkel. Hier worden de prachtige glazen van Libbey verkocht die in de Leerdamse glasfabriek zijn geproduceerd of in een van de zusterfabrieken. Inmiddels heeft Libbey het assortiment glaswerk echter nog toegankelijk gemaakt, door het hele assortiment ook online in de webshop aan te bieden.

libbey-2

De Libbey lentetafel

Libbey heeft er met de komst van de webshop dus voor gezorgd dat het prachtige glaswerk vanaf nu bij iedereen in huis een stijlvol statement kan maken. Zo ook op de lentetafel, want we mogen eindelijk weer mensen uitnodigen. Er liggen bij ons dan ook heel wat gezellige lunches en diners in het verschiet en daar hoort uiteraard een mooi gestylde lentetafel bij. Stijlvol glaswerk kan hierbij niet ontbreken en dat is waar Libbey om de hoek komt kijken. Libbey heeft wat dat betreft voor ieder wat wils om de tafel in een handomdraai om te toveren in stijlvolle lentesferen.

Omdat wij hier bij Lifestyle NWS houden van eenheid, is het ook voor Daniëlle van belang dat de lentetafel naadloos past in de rest van het interieur. Zoals jullie weten houdt zij van zachte kleuren en natuurlijke materialen, die zowel een moderne als een klassieke, warme uitstraling geven. En dat sluit perfect aan bij één van de interieurstijlen die wij op dit moment veel zien: het buiten naar binnen brengen. 

Zo hebben wij in lijn met de rest van het interieur, voor deze lentetafel gebruik gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Hout, stro en gedroogde pampaspluimen vormen de warme bruine basiskleuren. De Delfts Blauwe serviesdetails, de groene eucalyptus takken en de roze droogbloemen geven de kleuraccenten aan dit lentetafeldesign. Deze frisse zachte buitenkleuren geven het geheel een licht en vrolijk lentegevoel. Het glaswerk van Libbey kan hierbij niet ontbreken, want wat een prachtig effect geven de lichtstralen van het lentezonnetje al schijnend door het glaswerk over de gehele tafel.

libbey-3

Het gebruik van lentebloemen

Bij het stylen van een lentetafel, mogen bloemen wat ons betreft zeker niet ontbreken. Bij de lente denk je echter al snel aan tulpen en narcissen, juist daarom hebben wij gekozen voor iets anders, namelijk droogbloemen. Dit maakt de gehele uitstraling van de tafel net even iets chiquer en klassieker wat ons betreft. 

Het gebruik van droogbloemen is dan ook eveneens een trend die we dit seizoen veel voorbij zien komen. Niet alleen omdat je eindeloos kunt variëren in prachtige stijlvolle pasteltinten, maar ook omdat je er veel langer van kunt genieten. En genieten van bloemen ook nadat ze gebloeid hebben, is natuurlijk ook hartstikke duurzaam.

Je kunt ervoor kiezen om de droogbloemen ter decoratie op de tafel te leggen, maar je kunt natuurlijk ook één van de prachtige glazensets van Libbey als stijlvolle vaasjes op de tafel inzetten.

Zo kun je bijvoorbeeld de prachtige Radiant glazen gebruiken om het glaswerk allemaal één geheel te houden. Het langere Radiant Cooler glas kun je geweldig als vaasje gebruiken, terwijl je de kleinere variant, het Radiant DOF glas, als drinkglas op tafel kunt zetten. Dit lentegevoel trek je ook gemakkelijk door in de rest van het interieur door een aantal Libbey glazen gevuld met droogbloemen door de rest van de huiskamer te verspreiden. 

libbey-9

Voor welk Libbey design ga jij? 

Libbey heeft een enorm divers assortiment aan drinkglazen en designs hiervan. Wij hebben alvast een kleine selectie gemaakt van de glazen die wat ons betreft een echte aanwinst zijn voor de lentetafel van een echte sophisticated Lifestyle NWS lady.

We trappen af met de Radiant-serie, want wat een unieke glamoureuze stijl straalt dit glas uit. Van de streep bij de rand tot de ster op de bodem, deze veelzijdige eyecatcher schittert vanuit elke hoek. 

libbey-5

Libbey Longdrinkglazen Radiant – 470 ml (8,5 cm diameter bij 15,7 cm hoogte), duurzaam en vaatwasmachinebestendig.

libbey-6

Libbey Drinkglas Radiant – 355 ml (8,9 cm diameter bij 10,6 cm hoogte), duurzaam en vaatwasmachinebestendig.

Houd jij van een iets modernere en speelsere stijl? Dan is de Carats-serie wellicht iets voor jou. Het glas is aan de bovenzijde iets breder is dan aan de onderkant, dit zorgt voor een gestroomlijnd en prachtig ontwerp. Het lichte bolletjes reliëf in het glas vangt het licht en reflecteert prachtige diamantvormen over je tafelblad.

libbey-7

Libbey Drinkglas Carats – 355 ml (8,9 cm diameter x 10,6 cm hoogte) en vaatwasserbestendig.

Tot slot het klassieke Hobstar drinkglas. De naam ‘Hobstar’ verwijst naar het specifiek geslepen glas uit de jaren van de 19e eeuw. Dit zie je terug in het sterpatroon op de bodem en de zijkanten van het glas. Het sterpatroon geeft het glas een vintage look-and-feel, stijlvol, klassiek en tijdloos dus.

libbey-8

Libbey Drinkglas Hobstar – 355 ml (8,9 cm diameter bij 10,6 cm hoogte) en vaatwasserbestendig.

Zoek jij naast advies voor het stylen van je lentetafel ook wat inspiratie voor wat je ín de glazen wil serveren? Kijk dan eens bij deze heerlijke cocktailrecepten die wij eerder hier op Lifestyle NWS publiceerden. 

En ben jij inmiddels nieuwsgierig geworden naar de rest van het Libbey assortiment, de styling hiervan en alle nieuwe lanceringen? Houd dan vooral het Instagram-account van Libbey in de gaten. 

Wij wensen je heel veel plezier met het uitzoeken van de voor jou perfecte Libbey glazen!
Xoxo
Team Lifestyle NWS

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Libbey.