Kasteel Hoensbroek

KasteelFestijn bij Kasteel Hoensbroek in de meivakantie

In de meivakantie, het weekend van 29 en 30 april, beleven bezoekers lang vervlogen tijden in Kasteel Hoensbroek. Je kijkt je ogen uit tijdens het KasteelFestijn, een historisch evenement met plezier voor jong en oud bij één van de mooiste kastelen van Nederland.

Historische eetplezier & kasteelbelevenissen

Tijdens het KasteelFestijn wordt er gekookt in de Middeleeuwse veldkeuken waar van 17e-eeuwse hapjes geproefd kan worden, komen bezoekers alles te weten over de magie en helende werking van specerijen en gaan de voetjes van de vloer tijdens een Middeleeuwse dansworkshop. Ook aanschouwen ze een spannend riddergevecht, wordt er boog geschoten en verbazen bezoekers van alle leeftijden zich over de rondtrekkende goochelaar die ware wondertjes uit zijn mouwen schudt.

Kasteel Hoensbroek-2

Plezier voor jong en oud in de meivakantie

De kids nemen deel aan een heuse Middeleeuwse soldatentraining en leren hoe het kasteel destijds werd verdedigd en wat er in het leger werd gegeten. Ook kunnen ze boven de vuurschaal met een stok hun eigen wafel of broodje bakken. Daarnaast zijn er speciale rondleidingen langs de highlights van het allermooiste kasteel van Nederland. Het feest wordt compleet met diverse (kinder)workshops, een historische modeshow en Middeleeuwse muziek en dans. Bekijk het volledige programma hier.

Algemene info KasteelFestijn Kasteel Hoensbroek & tickets

Toegang tot het KasteelFestijn op 29 en 30 april zit inbegrepen in de reguliere entree van Kasteel Hoensbroek. Tickets kunnen vooraf via de website gekocht worden. Bezoekers profiteren dan van 10% korting. Tickets zijn ook in het weekend zelf aan de museumkassa verkrijgbaar voor het reguliere tarief. Het KasteelFestijn vindt beide dagen plaats van 10:00 tot 17:30 uur.

Kasteel Hoensbroek-3

Treed binnen in een wereld vol kasteelavonturen

In dit enorme slot met meer dan veertig authentiek ingerichte kamers komen avonturen uit verre verledens tot leven. Maak een dansje in de prachtige balzaal en beklim de Middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer, bibber in de eeuwenoude kerker en speel de spellen uit de tijd van ridder Hoen. Dit Kidsproof (2023) kasteel is bijna iedere dag geopend. Tijdens vakanties worden er met regelmaat speciale activiteiten georganiseerd. En weer of geen weer: een bezoek aan het allermooiste kasteel van Nederland (ANWB 2022) & winnaar van de VriendenLoterij Museumprijs 2021 valt bij iedereen in de smaak.