interieur
interieur

Je interieur een luxe twist geven met accessoires

Laat jij je graag inspireren door chic ingerichte woningen, restaurants en hotels? En zou je het liefst ook in je eigen huis dat gevoel van luxe willen ervaren? Hoewel de sfeer van je interieur begint bij de meest prominente aanwezige onderdelen – denk aan de vloer, de muurbekleding en het meubilair – kunnen ook de details een groot verschil maken. De onderstaande accessoires vergen geen grote investeringen of verbouwingen, maar geven je huis toch een luxueus accent.

Textiel

Als het op luxe aankomt, is glans een terugkerend thema. Dit kun je ook in je achterhoofd houden bij het kiezen van stoffen accessoires. Fluweel en velours zijn tegenwoordig razend populair en zie je – behalve in bijvoorbeeld bankstellen – veel terugkomen in kussenhoezen. En een plaid van dit materiaal is niet alleen visueel gezien een toevoeging aan je interieur, maar voelt ook heerlijk luxe aan als je een avondje op de bank kruipt. Mooie accessoires van fluweel en velours vind je onder meer op vtwonen.nl.

Posters

Wil je graag iets stijlvols aan de muur, maar zijn dure kunstwerken niets voor jou? Dan bieden posters uitkomst. Hoewel ze vaak helemaal niet zoveel kosten, vormen ze in combinatie met een goud- of zilverkleurige lijst toch een elegant geheel. Een mooie bijkomstigheid: de keuze op het gebied van posters is oneindig. Ga bijvoorbeeld voor een poster van horlogemerk Rolex; de klokjes van dit merk zijn tenslotte het toonbeeld van chic! Of bestel een mooi zwart-wit exemplaar bij een postersite als Juniqe.

Bloemen

Wat je interieurstijl ook is, bloemen fleuren elk huis op. Verwen jezelf door af en toe (of elke week) een vers boeket te kopen en zorg dat het een prominente plek in de kamer krijgt. Vooral als je je bloemen in een chique vaas plaatst, creëer je een echte eye-catcher. Wat dacht je van een groot zilver-, goud- of bronskleurig exemplaar? Mooie vazen vind je onder meer bij Zara Home. Let trouwens wel op de kleuren van de bloemen; vaak creëer je met een combinatie van bloemen in zachte, bij elkaar passende tinten eerder een luxe sfeer dan met een bos waarin verschillende felle kleuren samenkomen.

Kaarsen

Er zijn verschillende manieren waarop kaarsen kunnen bijdragen aan een gevoel van luxe. Ze kunnen functioneren als een stijlvol decoratie-object – sommige exemplaren zitten in prachtig versierde glazen potten – en verspreiden bovendien een sfeervol en warm licht. Maar onderschat ook de kracht van geur niet; een geurkaars kan de sfeer in een ruimte daadwerkelijk beïnvloeden. Wanneer het op luxe geurkaarsen aankomt, is het Parijse merk Diptyque een begrip. Er zijn echter ook genoeg budgetvriendelijkere alternatieven, zoals de kaarsen uit de interieurcollectie van H&M.

Bar cart

Niet écht een accessoire, maar wel het vermelden waard. Eerder publiceerden we al een artikel over bar carts. Deze bijzettafeltjes op wielen hebben vaak van zichzelf al een luxe uitstraling, maar je kunt ze nog chiquer maken door er stijlvolle spulletjes op te etaleren. Verzamel een paar bijzondere drankflessen en glazen of vul de bar cart – wanneer je niet zo’n drinker bent – bijvoorbeeld met een mooie plant, een elegante stolp met inhoud of een stapeltje koffietafelboeken.

 

Image: Pixabay
Meer design artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS designrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!
Image by rawpixel.com