mood garden

Betoverende MOOD GARDEN in Amsterdam van 2 t/m 4 november

Even ontsnappen aan de waan van de dag en de hectiek van het dagelijks leven in de grauwe stad? Stap binnen in een groene oase van 270m2 vol met bloemen en planten: de MOOD GARDEN. Een gigantische kas op het voorplein van de RAI Amsterdam (Europaplein-zijde) waar je ondergedompeld wordt in een betoverende wereld van kleur, geur en emotie. Omarm je gevoelens en ervaar de positieve kracht van bloemen en planten op je stemming.

Meer groen en minder beton in de stad

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor het belang van meer groen en minder beton in de stad. Zo zorgt meer groen voor een rijke biodiversiteit, waterberging en verkoeling in warme periodes. Zeker met de huidige klimaatverandering is dit thema belangrijker dan ooit. En luidt de boodschap: tegels eruit, planten erin. Maar wist je ook dat bloemen en planten in huis een minstens net zo’n krachtig effect hebben?

Uit onderzoek blijkt dat een ruimte vol bloemen en kamerplanten stress- en angstgevoelens vermindert, de concentratie verbetert, leidt tot vreugde en geluk én je in een positieve stemming brengt. Klinkt als een droom, toch? Is het niet! Stap binnen in de MOOD GARDEN en ervaar zelf wat bloemen en planten met jou doen.

Real life experience

Op 2, 3 en 4 november opent Bloemenbureau Holland namens de Nederlandse sierteeltsector de MOOD GARDEN. In een gigantische kas van 270m2 maak jij een betoverende reis door vier verschillende zones, elk ontworpen om jouw emoties te omarmen en te versterken. Je wordt uitgenodigd om de zones via een audiotour te ontdekken en de positieve kracht van bloemen en planten te ervaren op je humeur en welzijn. Tijdens de real life experience worden al je zintuigen geprikkeld. Met beeld, geluid, geur en textuur.

Een serene oase vol zuiverende en helende kamerplanten

In de MOOD GARDEN ervaar je het contrast tussen een grijze en een groene omgeving. Een serene oase vol zuiverende en helende kamerplanten, helpt je om tot jezelf te komen en kalmte en innerlijke rust te ervaren. Hang (letterlijk!) als een hangplant en dompel jezelf onder in een wereld van verschillende geuren en structuren en laat een liefdevol kaartje aan een bloem achter als symbolisch cadeau voor een ander. Spread love, leef je uit.

Gratis toegankelijk

De MOOD GARDEN is gratis toegankelijk en opent haar deuren op 2 november om 12.00 uur en is dagelijks te bezoeken tussen 10.00 en 18.00 uur. Wees er snel bij, want de experience is te bezoeken tot en met 4 november 18.00 uur. Meer informatie vind je hier.