zomerbloemen

Ideeën voor het stylen van zomerbloemen

Bloemen zetten we eigenlijk altijd in een vaas, op tafel of in de vensterbank. Maar er zijn natuurlijk veel creatievere manieren om mooie bloemen te laten schitteren. Ga van de gebaande paden af en geniet nog meer van jouw bos zomerbloemen met deze stylingtips.

Aan een touwtje

Bloemen zijn vaak gebonden in een bos. Maar solitair kunnen ze beter hun schoonheid laten zien. Je doet dit door ze aan een touwtje te hangen. Bevestig de bovenkant van het touw aan een lamp of een wandornament. Bevestig aan de onderkant een plantenbuisje met water. Snijd de stelen schuin af op de lengte die jij mooi vindt en plaats ze in de buisjes.

zomerbloemen-2

Styling in de tuin

Een bos bloemen associëren we met het opvrolijken en stylen van het interieur. Maar waarom zou je er niet buiten van genieten? Probeer het eens en je zult zien dat ze stralen in de buitenlucht. Een extra voordeel is dat je buiten lekker groots kunt uitpakken, mocht je binnen wat kleiner behuisd zijn. Vooral met lange zomerbloemen als Dahlia, lelie en gladiool is het een succes.

zomerbloemen-3

In een schaal

Een vaas is een mooie manier om je bloemen te laten shinen. Maar hiermee neem je voor lief dat in een dichte vaas de stelen uit het zicht vallen en in een doorzichtige vaas je naar troebel water kijkt. Denk eens anders en geniet ook van het groen onder de bloemen door ze in een schaal te zetten. Zorg dat de onderkant van de stelen in het laagje water staan, dan drogen ze niet uit.

zomerbloemen 9

Op een verhoging

Een poef of krukje is handig om op te zitten. Maar het kan ook dienen als voetstuk voor jouw bloemen. Zo blijft je tafel vrij en staan je bloemen toch in het zicht. Zorg ervoor dat je eerst een dienblad of bord op je poef legt, zodat er geen kringen in komen. Hierop zet je jouw vaas met bloemen. Dahlia’s zijn echte showstoppers om op dit voetstuk te laten stralen.

zomerbloemen-10

In de fruitschaal

Stapelen is op het moment helemaal hot. In combinatie met bloemen kan dit met van alles, zoals schalen, bekers, borden en kommen. Het kan ook met fruitmanden! Doe eens gek en pas dit toe bij jouw zomerbloemen. Kies een leuke vaas uit die bij de fruitschaal past, en zet hier de bloemen in. Deze vaas plaats je vervolgens in de fruitschaal, et voilà!

zomerbloemen-11
Beeld: IBulb. Kijk voor meer informatie op www.ilsysasys.com.