badkamer

Hygge: The Danish way of life

Heerlijk genieten dat doe je door je favoriete maaltijd te eten, jezelf te omringen door familie en vrienden en het nemen van een heerlijke warme douche na een lange werkdag. Dit moment van intens gelukkig wordt ook wel “Hygge” genoemd door de Denen (uitgesproken als Hoe-gah). Je zou Hygge het beste kunnen vertalen met het woord “gezelligheid”. Gezelligheid op alle vlakken: lekker eten, goed gezelschap en het interieur. Het gaat er allemaal om dat jij je fijn en comfortabel voelt. Als het aankomt op Hygge in het interieur denken de meeste mensen vaak aan het gezelliger maken van hun woon- of slaapkamer. Maar een belangrijke kamer in het huis wordt meestal overgeslagen: de badkamer.

Hygge in de badkamer

Het creëren van een gezellige en fijne sfeer in de badkamer is voor iedereen anders: sommige mensen zijn tevreden met kleine veranderingen en anderen hebben als levensmotto “go big or go home” (gaan voor grote veranderingen). De badkamer is een plek die alleen om jou draait: denk aan je zelf en geniet van een heerlijke douche of luxer: een regendouche. Het gaat er allemaal om dat jij je comfortabel voelt in je eigen badkamer.

Tips om Hygge te creëren in de badkamer

1. Houd het simpel

Als je Hygge wilt creëren moet je vooral niet overdrijven. Ga voor dezelfde tegels op zowel de vloer als de muur, dit geeft een kalm effect en het geeft een elegante look aan het geheel. Houd het simpel, je hebt geen overbodige dingen nodig om je goed te voelen. Koop dingen die je ook echt gebruikt. Ga voor producten die je op een dagelijkse basis gebruikt. Zo bespaar je ruimte in je badkamerkast en natuurlijk geld.

2. Investeer in een regendouche

Een regendouche heeft een grote douchekop die een heerlijke natuurlijke waterstraal produceert. Hierdoor voelt het net alsof je midden in een regenbui staat. Er zijn veel verschillende regendouches maar de bekendste is de Grohe regendouche. Neem bijvoorbeeld de Grohe Euphoria, deze douche heeft 3 verschillende stralen: een regenstraal, massagestraal en de SmartRainstraal. De SmartRainstraal verbruikt minder water. Zo kun je heerlijk genieten en toch bewust bezig zijn met het milieu.

3. Verander kleine dingen

Je hoeft het niet altijd groots aan te pakken, kleine veranderingen zijn soms ook genoeg. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een aantal kaarsen als wanneer je heerlijk in bad zit, koop je favoriete shampoo en een paar super zachte handdoeken. Houd het simpel maar voeg producten toe die jou een goed gevoel geven.

4. Gebruik neutrale kleuren

De badkamer moet een oase van rust uitstralen, gebruik daarom neutrale kleuren, zo kun je optimaal genieten van je rustmoment onder de douche of in bad. Ga voor witte, bruine, beige of houtkleurige meubels. Een wastafel van Villeroy en Boch komt in veel verschillende kleuren en is daarom perfect voor het creëren van een Hygge gevoel. Niet genoeg kleur? Zet dan een plant in de badkamer. Planten geven kleur aan een badkamer en hebben een rustgevend effect. Kies wel voor een plant die tegen een beetje vochtigheid kan.

Wil jij nou ook een Hygge badkamer? Denk dan vooral aan jezelf! Wat vind jij fijn en mooi? En waardoor voel jij je comfortabel? Want onthoud: Hygge is niet iets tijdelijks het is “a way of life”.

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Superbath.nl
Image: Pixabay
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!