Halide: een prachtige gloednieuwe camera-app

Er is een overvloed aan apps beschikbaar die je meer controle geven over de belichting, de sluitertijd, de focus. Maar die apps schieten daarin vaak zo door, dat ze voor de doorsnee gebruiker vrijwel onbruikbaar worden. Halide voelt daarentegen veel meer aan als een echte camera; veelzijdig maar toegankelijk.

Retro-handleiding maakt je in een paar seconden wegwijs

De app verwelkomt je met een retro-handleiding die je in vijf pagina’s in een paar seconden wegwijs maakt. Op het eerste gezicht oogt Halide niet eens zo anders dan de standaard camera-app. Maar door horizontaal te vegen pas je de belichting makkelijk aan. Onderin beeld schuif je horizontaal om de focus te verleggen, en met een tik op de A gaat alles weer automatisch.

Wat maakt Halide zo speciaal?

Je kan een live histogram in beeld zetten om je foto’s beter te balanceren. En het grid waarbij het middelste vlak als waterpas functioneert is briljant. Schuif het bovenste paneel naar beneden en je krijgt nog meer functies zoals de mogelijkheid om in RAW te schieten, en een knop waarmee je de witbalans, ISO en sluitertijd nauwkeurig kan instellen. Halide kan wat zoveel professionele camera-apps kunnen, maar de manier waarop is zoveel toegankelijker, duidelijker en liefdevoller gedaan. De app kost tijdelijk €3,49. Dit is een introductieprijs, die een week geldt. Daarna gaat de prijs omhoog naar €5,49.

Download Halide voor iPhone 

 

Bron: NuTech
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!