haarroutine

Haarroutine tijdens de herfst- en wintermaanden

Regelmatig ontvang ik er vragen over via mijn instagram-account: mijn haarverzorgingsroutine. In dit artikel heb ik het allemaal uiteengezet, van mijn shampoo tot mijn favoriete haarborstel. Ik gebruik aardig wat producten, die niet allemaal zomaar te verkrijgen zijn in de winkel. Daarom bestel ik sommige (professionele salon) producten eenvoudig bij de kappersgroothandel. Dit is mijn haarroutine voor de komende herfst- en wintermaanden!

Shampoo en conditioner

Mijn haar was ik twee keer per week. Zoals jullie wellicht wel meegekregen hebben, heeft mijn haar de afgelopen periode heel wat te verduren gehad, daarom gebruik ik momenteel de speciale Genesis-lijn van Kérastase. Deze nieuwe lijn van Kérastase plaatst krachtige ingrediënten in een speciale formule die haaruitval door breuk en verzwakte haarwortels vermindert. Gewoon even een beetje extra verzorging dus.

Haarmasker

Eenmaal per week, meestal doordeweeks, verzorg ik mijn haar met een heel fijn haarmasker. Ik was dan in de avond mijn haar, maak het handdoekdroog en wrijf het haarmasker in de lengtes van mijn haar. Hier slaap ik mee en de volgende ochtend was ik het haarmasker uit mijn haar met de hierboven genoemde shampoo. Ik heb de afgelopen jaren heel wat verschillende haarmaskers uitgeprobeerd, maar mijn absolute favoriet is de Kérastase Résistance Masque Thérapiste. Zeker geen goedkoop product, maar absoluut het aanschaffen waard. 

Professionele Olaplex behandeling

Eens per maand geef ik mijn haar een speciale Olaplex behandeling die je ook in de salon kunt krijgen. Ik doel hiermee dus niet op de Olaplex nummer 3 voor thuisgebruik, maar op de professionele salonproducten Olaplex 1 en 2. Ik was eerst mijn haar in de avond, dan maak ik het handdoekdroog. Vervolgens breng ik Olaplex 1 aan en doe hierover een badmuts. Na ongeveer tien minuten breng ik Olaplex nummer 2 aan. Let op: ik spoel Olaplex 1 niet uit mijn haar. Ik doe vervolgens de badmuts weer op en laat het de hele nacht intrekken. De volgende morgen was ik mijn haar met de shampoo en conditioner die ik eerder genoemd heb. Ik doe dit al heel lang en merk echt een groot verschil, mijn haar breekt niet of nauwelijks meer af. Overigens: Olaplex nummer 1 en 2 zorgen voor herstel van het haar maar verzorgen het niet, hiervoor is echt een apart verzorgend masker nodig. 

Moroccanoil Treatment Light

Daarnaast breng ik iedere ochtend een heel klein druppeltje Moroccanoil aan op mijn haarpunten. Heb jij net als ik fijn haar en ben je bang dat olie je haar doet verzwaren en het vet maakt? Gebruik dan net als ik de light versie van Moroccanoil, echt een topproduct.

Dagelijkse hair tools

Tot slot slaap ik iedere nacht op een silk pillow hoes, dit is een stuk vriendelijker voor je haar wanneer je ’s nachts met je hoofd over je kussen beweegt. Ik maak eveneens gebruik van silk hair scrunchies, deze beschadigen het haar niet. Elastiekjes (met stukjes metaal) doen dit wel. Als ik mijn haar wil borstelen gebruik ik mijn Tangle Teezer. Een hele fijne borstel die het minste haar uit mijn hoofd meeneemt, zelfs wanneer het nat is.