Foto's maken met het mooiste licht

Foto’s maken met het mooiste licht

Het magische uur, ook wel ‘golden hour’ genoemd, is het moment waarop foto’s er door een gouden gloed in de lucht het allermooist uitzien. Het is het ‘uurtje’ na zonsopkomst of voordat de zon ondergaat, dat is echter een lastige vuistregel, omdat het verschijnsel in de praktijk korter duurt. Helios Magic Hour Calculator biedt hier de oplossing voor. Deze app laat je namelijk elke dag met een prachtig diagram zien wanneer je met het mooiste licht foto’s kunt maken.

App Helios Magic Hour Calculator

De app Helios Magic Hour Calculator laat je bij elke datum die je invoert ook het blauwe uur zien: het meest fotogenieke moment voor zonsopkomst en na zonsondergang, waarin de lucht een blauwe gloed heeft. Je kunt via de ingebouwde kalender herinneringen instellen voor elke datum die je niet wil vergeten.

Met een extra in-app aankoop ontgrendel je pro-tools, zoals een lichtmeter en een lens met augmented reality. De hulpmiddelen laten je zien welke lichtinstellingen je het beste kunt gebruiken op je camera en wat de beste hoek is om een foto te maken. Deze aankoop is echter voor de meesten onnodig: de geoefende fotograaf weet de beste hoek zelf wel te vinden en de amateur goed vertrouwen op de automatische instellingen van zijn/haar camera of camera-app.

Download Helios voor iOS (1,09 euro)

 

Meer tech artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS techrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!