FIRST ART FAIR

FIRST ART FAIR: de eerste kunstbeurs van het jaar

De FIRST ART FAIR is een sprankelende nieuwjaarsbeurs voor hedendaagse kunst. Het is de enige beurs waar zelfstandige kunstenaars en galerieën zich gezamenlijk presenteren. Liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen hun hart ophalen tijdens de FIRST ART FAIR. Van 20 t/m 23 januari 2022 wordt de Passenger Terminal Amsterdam voor de derde keer omgetoverd tot een sprankelende nieuwjaarsbeurs voor hedendaagse kunst.

Zowel galerieën als zelfstandige kunstenaars

Tijdens de FIRST ART FAIR presenteren zich zowel galerieën als zelfstandige kunstenaars. Een verfrissende combinatie van vele verschillende disciplines in een breed spectrum van stijlen waarbij liefde voor en inspiratie door kunst centraal staat. FIRST ART FAIR nodigt voor het eerst, en als enige beurs in Nederland, deze kunstenaars uit hun eigen werk ten toon te stellen en elk een eigenzinnige en verrassende toevoeging van puur vakmanschap te laten zien. Het verhaal van de kunstenaar staat hierin centraal. De verbinding van galerie en individuele kunstenaar is dat wat de FIRST ART FAIR zo uniek maakt.

Schilder-, beeldhouwkunst, glaswerk, fotografie en juwelen

De ruim 20 deelnemende gerenommeerde galerieën brengen zorgvuldig samengestelde tentoonstellingen van hun collecties. Samen weerspiegelen zij de actuele hedendaagse kunstmarkt in Nederland en weten zij met hun bijzondere presentaties bezoekers keer op keer te verrassen.

Tijdens het vierdaagse evenement zijn schilder- en beeldhouwkunst, glaswerk, fotografie en juwelen van honderden gerenommeerde en jonge kunstenaars te bewonderen en te koop. De kunstbeurs richt zich op een publiek dat kunst kiest die past bij de eigen persoonlijkheid. Liefhebbers van inspirerende en esthetische kunst, waarin passie en vakmanschap een belangrijke rol spelen.

Artist Talks

De kunstliefhebber de graag meer wil weten over de achtergrond van de kunstwerken en hun maker, kan van vrijdag 21 t/m zondag 23 aanschuiven bij een van de ruim 35 bijzondere Artist Talks. Het programma wordt bekend gemaakt op de website van FIRST ART FAIR.

De locatie

De Passenger Terminal Amsterdam (PTA), waar in de zomer enorme cruiseschepen aanleggen, heeft al ruim 15 jaar een traditie met een kunstbeurs in januari met Realisme, ForReal en FIRST ART FAIR. Met het indrukwekkende atrium en de drie dekken biedt de PTA een bijzondere ruimte, die tegelijkertijd indruk maakt én tijdens de beurs heel gezellig is. Het gebouw is goed te bereiken met de auto en openbaar vervoer. Onder het gebouw bevindt zich de Piet Hein Parkeergarage.

Toegangsprijzen

  • Volwassenen: € 12,50
  • 12-18 jaar: € 8,00
  • Kinderen onder 12 jaar (mits onder begeleiding), worden gratis toegelaten.

Openingstijden

  • Donderdag 20 januari: 16.00 – 21.00 uur (opening)
  • Vrijdag 21 januari: 11.00 – 21.00 uur
  • Zaterdag 22 en zondag 23 januari: 11.00 – 18.00 uur

Meer informatie en online tickets vind je hier.