Financiële zaken en de liefde

Miss Legal schrijft iedere twee weken een artikel voor de lezeressen van Lifestyle NWS vol met tips rondom juridische kwesties en empowerment. Als zakenvrouw weet je als geen ander dat het belangrijk is om je financiële zaken op orde te hebben. Zowel in je bedrijf als in privé. Maar hoe doe je dat eigenlijk als je een partner hebt?

Slim je financiële zaken regelen

Een bekend voorbeeld zijn de huwelijkse voorwaarden. Maar ook als je niet getrouwd bent, is een goede samenlevingsovereenkomst van groot belang. Leg duidelijk vast wat jouw inkomsten en bezittingen zijn en welke inkomsten en bezittingen van jouw partner zijn. Maak je aan de hand van deze inkomsten en bezittingen financiële afspraken, bijvoorbeeld wie draagt wat bij in het huishouden, houdt je daar dan ook aan. Mocht je relatie eindigen dan moeten de vastgelegde afspraken de financiële afwikkeling makkelijker maken, niet moeilijker!

Met een goede privé administratie

De juridische vastlegging van jullie afspraken kun je ondersteunen door een goede privé administratie en bijvoorbeeld gescheiden bank(spaar)rekeningen. Weet je niet (meer) waar je moet beginnen? Laat je helpen met het opzetten van een praktische administratie waarmee ook jij uit de voeten kan. De jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting kan daarna een goed moment zijn om te bekijken of alles nog loopt zoals je dat in gedachten had.

En een testament

Wil je zeker weten dat alles ook na jouw overlijden of het overlijden van je partner goed geregeld is, vergeet dan niet een testament op te laten stellen. Hier regel je niet alleen de financiële gevolgen mee maar ook bijvoorbeeld de voogdij voor eventuele (gezamenlijke) kinderen. Een stapje daarvoor zou je nog kunnen denken aan het levenstestament. Wie zorgt er voor jouw bedrijf als jij (tijdelijk) bent uitgeschakeld door ziekte of andere omstandigheden?

Hoe kan Miss Legal jou helpen?

Wil je een specifiek advies voor jouw situatie? Neem gerust contact met ons op voor een gratis 5 minuten advies.

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!