https://www.lifestyle-news.nl/wp-content/uploads/2019/03/Mercedes-Benz-Facelift-GLC-Coupé

Facelift Mercedes-Benz GLC Coupé

Qua design is de Mercedes-Benz GLC Coupé een bijzondere eend in de bijt; het is een midsize-SUV  maar tegelijkertijd ook een coupé. Door de grote buitenmaten biedt de GLC Coupé meer ruimte en flexibiliteit dan in conventionele coupés. De Mercedes-Benz GLC Coupé acteert in een kleine niche-markt, met als belangrijkste concurrent de BMW X4. Toch is dit marktsegment voor Mercedes-Benz belangrijk genoeg om nu met een facelift voor de GLC Coupé te komen. De GLC Coupé oogt door z’n vormen wat sportiever en dynamischer dan de auto waar hij van afgeleid is, de Mercedes-Benz GLC. De GLC Coupé kwam in 2016 op de markt en is eigenlijk nog best bij de tijd. Mercedes-Benz beperkt zich daarom met de facelift tot kleine aanpassingen aan de buitenkant en digitale updates in het interieur.   

De buitenkant

Imposante looks heeft de GLC Coupé zeker, vooral veroorzaakt door die hoge taillelijn en de agressieve vormgeving van voor-en achterkant. Je vindt het design van de auto mooi of afschuwelijk, een tussenweg is er niet. De aanpassingen van de facelift zijn beperkt; aan de voorkant zien we een nieuwe grille en afgeplatte koplampunits met nieuwe led-verlichting. De luchtinlaten in de bumper zijn groter gemaakt. In de schermen van de voorwielen is een soort kieuw aangebracht die moet zorgen voor een verbeterde luchtstroom langs de auto. Aan de achterkant hebben de lichtunits een andere indeling gekregen. De verchroomde sierdelen en achterskirt zorgen voor een sportievere indruk. 

De binnenkant

In het interieur is er ten opzichte van het huidige model meer veranderd; we zien een nieuw dashboard, vergelijkbaar met die van de nieuwste C-klasse, brede schermen op het dashboard en touchpads op het nieuwe stuurwiel. Het vormt een mooi, luxueus geheel. Communiceren met de auto kan met gebaren, spraak, en door de schermen aan te raken. Het nieuwste MBUX(Mercedes-Benz User Experience) -infotainmentsysteem biedt verschillende weergavestijlen en thema’s waarmee je de displays volledig naar eigen wens kunt indelen. 

Met de als optie leverbare ENERGIZING-pakketten kun je met een enkele druk op de knop programma’s activeren die tien minuten duren en meerdere comfortsystemen zoals de airconditioning, sfeerverlichting en het geluid, tegelijk activeren.

Met DYNAMIC BODY CONTROL-onderstel kan de demping, en daarmee het rijgedrag, van de nieuwe GLC Coupé perfect worden afgestemd op je wensen. Er kan gekozen worden uit de instellingen ‘Comfort’, ‘Sport’ en ‘Sport+’. De instelling van de demping is traploos en wordt voor elk wiel afzonderlijk ingesteld. 

De motoren

Alle Mercedes-Benz GLC Coupé modellen hebben 4Matic-vierwielaandrijving en een negentraps automaat aan boord. De motoren in de Coupé zijn dezelfde als in de reguliere GLC. Dit houdt in dat de GLC Coupé  leverbaar wordt met 2 benzine en 3 dieselmotoren. Bij de benzine-uitvoeringen is de nieuwe  viercilinder 200-versie met 197 pk de basismotor. De 300-versie motor heeft 258 pk. De dieselmotoren worden aangeduid met 200d, 220d en 300d en kunnen respectievelijk 163, 194 en 245 pk leveren. De benzinemotoren hebben als voordeel dat ze over mild-hybrid-techniek beschikken, waarmee uitstoot en verbruik verder teruggedrongen worden. Bij het afremmen of uitrollen wordt energie teruggewonnen wat weer gebruikt wordt bij het optrekken. 

Op termijn zullen van de opgefriste GLC Coupé ook AMG uitvoeringen verschijnen. Denk hierbij aan V6 en V8 motoren. De prijzen van de vernieuwde Mercedes-Benz GLC Coupé zijn nog niet bekend gemaakt, de huidige  GLC Coupé heeft een vanaf prijs van 68.783 euro.

Kijk hierboven naar de eerste bewegende beelden van de vernieuwde Mercedes-Benz GLC Coupé.

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!