Extreemste Bentley ooit: de Bentley Continental GT Supersports

De Bentley Continental GT is sowieso al een potente gast, en nu komt Bentley met de Supersports krachtpatser uitvoering. Een echte Bentley, onder de motorkap ligt de oude bekende 6,0 liter W12. Grotere turbo’s, samen met nog wat aanpassingen door Bentley Motorsport, geven de twaalfcilinder een trekkracht van 710 paarden. En hiermee is het de sterkste Bentley ooit, die ondanks zijn gewicht van 2.280 kg in 3,4 seconden naar de 100 km/h flitst. Met z’n topsnelheid van 336 km/h is de Supersports meteen de snelste vierzitter ter wereld. Het aantal te bouwen Supersports is gelimiteerd, het zal een kleine serie worden van zeer exclusieve supercars.

Carbon details

De Supersports is van de andere Continental GT’s te onderscheiden door de carbon details die over de hele auto te vinden zijn. Meest opvallend is de grote carbon achterspoiler. Hij is er ook als cabriolet, oftewel de Continental Convertible.

Waarschijnlijk is Bentley achter de schermen al bezig met de volgende generatie Continental GT’s en is de Supersports de grande finale van de huidige generatie. CEO Wolfgang Duerheimer van Bentley heeft al gemeld dat hij heilig gelooft in het plug-in-concept (hybride motoren). En dat is voor Bentley zeker een uitkomst nu steeds meer grote steden strenge emissie-eisen stellen; met de plug-in rijd je dan in de stad emissievrij en buiten stad kun je blijven genieten van dat machtige motorgeluid van de fossiele brandstofmotoren van Bentley. Naar alle waarschijnlijkheid komt de SUV van Bentley, de Bentayga, in 2018 met hybride aandrijflijn beschikbaar. Daarna is de volgende generatie Continental GT aan de beurt. De plug-in-GT combineert een elektromotor met een V6 en zou een vermogen leveren dat vergelijkbaar is met dat van de V8-versies.

De buitenkant

Het design van de Continental GT Supersports straalt een en al kracht uit, zeker in een mat-grijze kleur. Klassiek lijnenspel, maar dan wel tijdloos. Dit zal altijd een mooie auto blijven. Carbon (koolstofvezel) details maken samen met grote 21-inch lichtmetalen wielen het plaatje af.

Om de beschikbare hoeveelheid pk’s maximaal te laten renderen heeft de Supersports een torque vectoring systeem dat zorgt voor de optimale krachtverdeling over de vier wielen afzonderlijk.

Om snel te kunnen remmen beschikt de auto over de volgens Bentley grootste carbon-keramische remschijven (16,5 inch voor en 14 inch achter) ter wereld. Het uitlaatsysteem is van titanium.

De binnenkant

Het interieurdesign straalt de race-eigenschappen van de Supersports uit. Uniek, geblokt, carbon finish in het dashboard aan de passagierskant. En wat dacht je van die fantastische, driekleurig Alcantara lederen stoelen. Alleen de beste materialen zijn goed genoeg voor deze Bentley.

De motor

Onder de motorkap ligt de oude bekende 6,0 liter 12 cilinder benzinemotor van de Volkswagen Group, maar dan met grotere turbo’s, waardoor nu 710 pk beschikbaar is. Een machtige machine!

De Continental GT Supersports is per direct te bestellen. Prijzen? Premier League en Primera Division niveau zullen we maar zeggen….

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!