jacuzzi in tuin

Een jacuzzi in de tuin? Dit zijn de opties

Wanneer jij het woord jacuzzi hoort, denk je waarschijnlijk direct aan een spa en het bijbehorende ontspannen gevoel. Voor dit ontspannen gevoel hoef je echter helemaal niet naar een spa toe, je kunt ook een heerlijke thuisspa creëeren in je eigen tuin! Wat de opties zijn wat betreft het aanschaffen van een jacuzzi voor in de tuin, lees je in dit artikel.

Waar moet je rekening mee houden?

Het grootste voordeel van een jacuzzi is dat deze altijd op temperatuur is en blijft. Hierdoor kun je de hele zomer én winter door, genieten van de spa wanneer je maar wilt. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten wanneer je er eentje aan wil schaffen?

Allereerst is het formaat van belang, wat past er precies in jouw tuin en waar wil je de jacuzzi laten plaatsen? Bedenkt hierbij ook met hoeveel mensen je van de spa wil genieten. Zo heb je jacuzzi’s voor 3 personen, maar ook voor 7 personen. 

Daarnaast is het belangrijk om je te bedenken dat de spa natuurlijk aangesloten moet worden op het stroomnet. Welke mogelijkheden qua stroom heb jij op dit moment in jouw tuin? Wanneer je op dit gebied überhaupt geen mogelijkheden hebt, zul je dit eerst moeten laten installeren.

Welke accessoires kies je?

Met de aankoop van alleen een jacuzzi ben je er helaas niet. Je hebt ook altijd bepaalde accessoires nodig om je jacuzzi optimaal functioneel te maken. Denk hierbij aan filters, wateronderhoud en een cover zodat er geen vuiligheid in het water valt.

Wat betreft dit laatste heb je de keuze uit verschillende soorten. Wil je de cover in je eentje van de jacuzzi af kunnen halen, kies dan voor een coverlift. Heb jij altijd een helpende hand in de buurt, dan is een Wellis Thermocover wellicht een goede optie. Dit zorgt ervoor dat het water in de jacuzzi op de ingestelde temperatuur blijft. Het speciale schuim dat in de cover is verwerkt, zorgt voor thermische isolatie. De buitenkant is afgewerkt met stijlvol uv-bestendig kunstleer.

Daarnaast is het wellicht handig om een trapje bij de spa te plaatsen, zodat je gemakkelijk in- en uit kunt stappen. Ook deze accessoire is uiteraard verkrijgbaar in verschillende afmetingen, materialen en kleuren. 

Maak het echt luxe met een zwemspa

Een zwemspa is simpel gezegd een extra grote jacuzzi met een tegenstroom, dit zorgt ervoor dat je ‘normaal’ baantjes kunt zwemmen op een heel klein oppervlak. Daarnaast kun je natuurlijk ook gebruik maken van alle ontspannende functies die een normale jacuzzi te bieden heeft. Wanneer je eigenlijk graag een zwembad in je tuin zou willen om baantjes te kunnen trekken, is een zwemspa een heel goed alternatief. 

Allereerst is een zwemspa vele malen zuiniger dan een echt zwembad, hij is een stuk goedkoper in de aanschaf dan een echt zwembad en hij neemt veel minder ruimte in beslag dan een echt zwembad. Een zwemspa is een stuk kleiner van formaat en is dus ook goedkoper om op te warmen, daarbij kun je het water warm houden door een thermische cover. Tot slot hoef je voor de plaatsing van een zwemspa geen vergunning aan te vragen. Dit moet wel wanneer je een echt zwembad in je tuin laat plaatsen.