Ecolife beds

Ecolife Beds: het eerste 100% vegan beddenmerk van Nederland

Altijd al willen slapen op een 100% vegan bed? Het Zweedse Ecolife Beds maakt dit mogelijk door bedden te maken van 100% natuurlijke materialen. Geen paardenhaar of kunstmatige stoffen, maar bedden van biologisch bamboe, natuurlijk geteelde latex en biologisch katoen. Ecolife Beds mag zich daarom het eerste veganistische beddenmerk van Nederland noemen. Daarbij zorgen de natuurlijke materialen ook nog eens voor de allerbeste ventilatie en vochtafvoer, zodat jij helemaal uitgerust wakker wordt.

Een gezonde omgeving in de slaapkamer

Een gezonde omgeving is essentieel voor een slaapkamer. Met de natuurlijke materialen zoals biologisch bamboe, natuurlijk geteelde latex en biologisch katoen zorgt Ecolife Beds voor deze gezonde omgeving. Zo heeft bamboe van nature een antibacteriële werking, is het hypoallergeen en wordt het risico op huisstofmijt verminderd. Ook zorgen de natuurlijke eigenschappen in de latex dat het stof afstoot en wordt de groei van bacteriën en mijt hierdoor belemmerd.

Het traagschuim dat geïntegreerd is in de bamboematrassen zorgt voor een aangenaam koel bed en ontspannende ondersteuning voor het hele lichaam. Het 100% natuurlijke latex gemaakt van rubberboomsap past zich aan aan jouw lichaamsvorm en helpt stress verlichten doordat het bestand is tegen hoge druk.

Door de 100% natuurlijke materialen als katoen (60%) en linnen (40%) hebben de bedden een ademend karakter en voelen ze langer fris aan. Daarbij is de stof steengewassen voor een authentiek gevoel en is elke meter stof met grote zorg ontwikkeld.

Duurzaam volgens de Zweedse handwerktraditie

De Ecolife-bedden worden op een duurzame manier volgens de Zweedse handwerktraditie gemaakt. Zo zijn de frames van Zweeds dennenhout gemaakt en zorgen de geharde en versterkte hoeken door de brede framelatten voor een stabiel bed voor wel 25 jaar. De sisal uit de agaveplant, het veganistische alternatief voor paardenhaar, zorgt ervoor dat het vocht wordt geabsorbeerd en het rubber in de matrassen gelijk blijft. Ecolife Beds denkt graag mee over het milieu en let erop dat de bamboe geteeld moet zijn zonder dat er gebruik is gemaakt van pesticiden. Daarbij zijn de matrassen ook nog eens gifvrij en gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

Vanaf nu in Nederland verkrijgbaar

Sinds kort zijn de bedden van Ecolife ook in Nederland verkrijgbaar. Met de ruime collectie stoffen en diverse kleuren vind je altijd een bed dat past bij jouw interieur en smaak. Maak je boxspring af met een hoofdbord op maat en bijpassende bedpoten, en ervaar het gevoel van uitgerust wakker worden.

Nieuwsgierig? Laat je adviseren bij één van de verkooppunten, of bezoek www.ecolifebeds.com voor meer informatie.

 

Meer design artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS designrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!