woningtrap

Duurste woningtrap ter wereld opgeleverd door Nederlands bedrijf

In het Franse Saint-Tropez is de duurste woningtrap ter wereld opgeleverd. De trap beslaat twee verdiepingen en is opgebouwd uit het beste marmer en een dubbele bekleding van gepolijst gips op de leuningen. De Britse eigenaar, die anoniem wil blijven, betaalde maar liefst 2,5 miljoen euro voor deze trap van Nederlandse makelij.

Naar ontwerp befaamde Londense interieurontwerper Peter Mikic

EeStairs uit Barneveld realiseerde deze trap, naar een ontwerp van de befaamde, Londense interieurontwerper Peter Mikic. De oorspronkelijk Australische Mikic stapte in 2006 over van fashiondesign naar interieurontwerp en inmiddels is hij een van de topdesigners van onder andere Elle Decoration. Het ontwerpen en installeren van de trap gebeurde over een periode van twee jaar. Het vervaardigen van de materialen kostte 700 uur en de daadwerkelijke bouw nog eens 700 uur. 

Met name zo geweldig door detaillering

Cornelis van Vlastuin, medeoprichter en creatief directeur van EeStairs, is trots op de duurste woningtrap ter wereld. “Ik vind deze trap met name zo geweldig, omdat er veel aandacht is gegeven aan de detaillering. Deze spiraaltrap is met recht een kunstwerk te noemen.” Uiteindelijk ziet de bezoeker nu direct bij het binnengaan van de villa de blikvangende, spiraalvormige trap. Het perfect gladde trapplafond en de tweelaagse balustrade zijn bedekt met marmer en gepolijst gips. De binnenste balustrades zijn bedekt met Italiaans, laser gesneden marmer.  

Over het Nederlandse EeStairs

EeStairs, gevestigd in Barneveld, is internationaal marktleider in de productie van trappen van topkwaliteit. Met internationale teams heeft het bedrijf professionele in-house expertise. EeStairs helpt bij het ontwerpproces, engineering, materiaalkeuze en produceren en plaatsen van speciale trappen. Dit betekent dat klanten zich bij elk aspect van het trappenbouwproces rechtstreeks tot EeStairs kunnen wenden. Op het hoofdkantoor in Barneveld werken zo’n 60 mensen. EeStairs heeft 10 medewerkers in Engeland, België en Frankrijk en nog eens 40 mensen in Noord-Amerika. Er wordt nauw samengewerkt met toonaangevende architecten, binnenhuisarchitecten, ingenieurs en vooraanstaande commerciële en particuliere klanten. Cruciaal in termen van kwaliteitscontrole is dat EeStairs het hele ontwerp, productie- en installatieproces van trappen beheerst. 

woningtrap-2
woningtrap-3
woningtrap-4

Kijk voor meer informatie op de website van EeStairs.