Dodge Challenger Demon

Je hebt foute mannen en foute auto’s….de splinternieuwe Dodge Challenger Demon staat bij die laatste categorie met stip op 1. Het is de snelst sprintende productieauto ter wereld, in 2,3 seconden word je naar de 100 km/h geschoten, waarbij je lichaam 1,8 g kracht te verwerken krijgt. De Demon is ook de enige auto in de wereld waarbij je bij een snelle start met de voorwielen los van de grond komt. Belachelijke auto natuurlijk, 840 pk uit een 6,2 liter HEMI V8.

In Amerika al stemmen om de auto te verbieden

Hij komt ook niet naar Nederland, de Dodge Challenger Demon zou hier met de CO2 heffing onbetaalbaar worden. Ook in de VS wordt hij beperkt leverbaar, zo’n 3.000 stuks per jaar. Overigens kost hij daar maar naar verwachting 65.000 dollar. Vergelijk dat eens met de prijzen van Europese supercars in Nederland! In Amerika gaan al stemmen op om daar de auto te verbieden. Hij zou daar een gevaar op de openbare weg zijn.

Fast & Furious 8

Waarom dan toch nu een bericht over de Dodge Challenger Demon? Nou dat heeft alles te maken met de film die ik deze week in de IMAX bioscoop bij de Amsterdam Arena (sorry, Johan Cruijff Arena) zag; Fast & Furious 8 met een hoop bekende filmsterren, maar vooral Vin Diesel. Een geweldig 2 uur durend actiespektakel met Vin in z’n Dodge Challenger.

Dodge Challenger

De eerste Dodge Challenger zag in 1970 het daglicht. Het is een auto die naadloos past in het rijtje Amerikaanse muscle cars; Ford Mustang, Pontiac GTO, Plymouth Roadrunner, Dodge Charger etc. Op het oog gewone auto’s, maar met een beul van een 8 cilindermotor onder de motorkap.

De Challenger is in diverse uitvoeringen te koop, de krachtigste is nu dus de Dodge Challenger Demon uitvoering. Alles aan de Demon is extreem. Hij heeft een speciaal launch control-systeem om de auto bij snelle sprints goed op de weg te houden, de motorkoeling is met Noordpool prestaties, en heeft een enorme 2,7 liter compressor.

Standaard wordt de auto met 1 stoel geleverd, maar voor 1 dollar extra plaats Dodge er een tweede bij. De auto is in principe niet via de officiële kanalen voor de Nederlandse markt beschikbaar, wellicht wel via speciale USA cars importeurs. Iets voor jou?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!