Dodge Viper

Dodge Viper returns!

Schrikken was dat voor de “Viper” fans begin 2017; de productie van een icoon van de Amerikaanse auto-industrie, de Dodge Viper, werd stopgezet. Zo kwam aan een 30 jarige carrière, 3 generaties een eind.  Er ontstond nog een run van beleggers op de laatste exemplaren die van de band rolden en dat was het dan. De Viper zou met z’n drinkgedrag, looks en prestaties niet meer in het huidige tijdperk passen. Daar was wat voor te zeggen; ga maar na, de giga V10, 8,4 liter, 645 pk atmosferische motor onder die lange motorkap, was niet meer opgewassen tegen de Corvette ZR1 en Z06 en zelfs niet tegen huisgenoten Dodge Charger en Challenger Hellcat. Het oorspronkelijke idee van de Dodge Viper was: meer kracht en snelheid dan welke andere auto dan ook.

Ondanks dit afscheid worden de geruchten steeds sterker dat moederconcern Fiat Chrysler werkt aan een nieuwe Viper. Leaner en meaner, geen V10 maar een V8 met naar verwachting 700 pk, meer aluminium en carbon om het gewicht te drukken. Plan is om in 2019 met een conceptmodel te komen en in 2020 met een productieversie. 

De buitenkant

De laatst geproduceerde Viper had dus een gigantische motorkap, kenmerkend grote “kieuwen” aan de zijkanten, waardoor de carrosserie uit twee delen leek te bestaan, een enorme grille en daarboven die gemene “slangenogen”. De uitlaat aan de zijkant, net voor het achterwiel, zorgde voor een geluid als van een ratelend machinegeweer. De Dodge Viper was de ultieme, intimiderende, macho supercar. 

Van binnen

In het interieur was alles netjes afgewerkt, met mooie materialen. Ondanks z’n tekortkomingen ten opzichte van de concurrentie, had je toch een 8,4 inch touchscreen, navigatie, instelbaar real-time prestaties display, Voice Command en Hands-Free bellen tot je beschikking, wifi, Bluetooth. En niet te vergeten een audiosysteem met prestaties alsof het hele interieur een grote geluidsbox was; 900 watt, 12 speakers en optioneel een Harman Kardon® High-Performance Audio System met 18 speakers en een DSP versterker.

De motor

Het hart van de Viper was een met de hand gebouwde 8,4L V10, 645 pk motor, gekoppeld aan een handmatige versnellingsbak. Een ESP systeem met 5 instellingen, launch control en grote, rode Brembo remklauwen.  

We zijn razend benieuwd wat de specificaties en looks gaan worden van de nieuwe Dodge Viper 

Bekijk de spectaculaire beelden van de laatste Viper hierboven…

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!