restaurant SterkWater

Dineren bij restaurant SterkWater in tuinen van Rijksmuseum Muiderslot

Wij ontvangen regelmatig leuke tips op onze redactie en met enige regelmaat zitten daar echte pareltjes tussen. Pop-up restaurant SterkWater bij het Muiderslot behoort zeker tot deze selectie, want wat is dit een geweldig initiatief. Vanaf vandaag 17 juni, tot en met 1 augustus 2021 vormt het Muiderslot het décor voor een sprookjesachtige zomereditie van pop-up restaurant SterkWater. Proef en beleef het rijke verleden tijdens een ontdekkingstocht door kasteel en tuinen, vol verhalen en muziek. Vergeet niet vooraf te reserveren.

Een ‘walking dinner’ door kasteel en tuinen

Het prachtige Muiderslot, wie kent het niet. Het is een kasteel met vele gezichten. Het was ooit een tolhuis, een brouwerij, een kazerne, een verdedigingswerk en het kruispunt van maar liefst vier Hollandse waterlinies. Door de jaren heen is het kasteel gebruikt, bewoond, bezet, belegerd, gesloopt en weer opgeknapt. Tijdens Sterk Water bij het Muiderslot ontdek je meer dan 700 jaar geschiedenis aan het water en geniet je van een avond vol heerlijke gerechten en unieke, waterrijke verhalen.

Het diner heeft het karakter van een ‘walking dinner’ door kasteel en tuinen. Je geniet dus steeds op een andere plek van een heerlijk gerecht of een drankje op een bijzondere locatie. Alles is coronaproof en binnen de geldende maatregelen. Je hakken mag je thuislaten, kies een paar comfortabele (maar uiteraard wel stijlvolle) schoenen aan en neem iets warms mee voor als het ’s avonds afkoelt. Vergeet niet te reserveren en een mondkapje mee te nemen, want in de binnenruimtes is het verplicht een mondkapje te dragen als je je verplaatst. Wanneer je zit mag je je mondkapje uiteraard af laten.

Meer informatie en reserveringen

  • Waar: Rijksmuseum Muiderslot, Herengracht 1, Muiden 
  • Wanneer: Donderdag 17 juni tot en met zondag 1 augustus 2021 (m.u.v. 9, 10 en 11 juli). 
  • Wat: Een 5-gangen ‘walking dinner’, bijpassende dranken, koffie/thee en een avond met muziek en beleving. 
  • Kosten: De prijs per persoon is € 84,95 euro. 

Kijk voor meer informatie en reserveren even op www.sterkwater.nl.

restaurant SterkWater-2
Beelden: restaurant SterkWater