pvc-vloer

De voordelen van een PVC-vloer

Op zoek naar een stijlvolle vloer die onverwoestbaar is, goed te combineren met vloerverwarming en bijna niet van echt hout of een betonnen vloer te onderscheiden is? Dan is het vaak een PVC-vloer die aangeraden wordt. Maar waarom zou je een PVC-vloer kopen

Daar zijn meer goede redenen voor dan je denkt. Allereerst zijn PVC-vloeren dankzij de nieuwste technieken niet meer te onderscheiden van het materiaal waar het op dient te lijken. Zelfs het reliëf van echt hout, de noesten, barsten en scheurtjes, worden perfect nagebootst. Naast het uiterlijke aspect, zijn er echter nog veel meer praktische voordelen waar we je graag meer over vertellen.

Een klik- of een plakvloer 

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat PVC-vloeren verkrijgbaar zijn in twee verschillende varianten: een klikvariant en een plakvariant. De klikvariant wordt net als bijvoorbeeld laminaat zwevend gelegd, maar zorgt in de regel voor minder geluidsoverlast dan laminaat. Het fijne van de klikvariant is dat het zeer geluiddempend is. Daarom is dit soort vloeren ook zeer geschikt voor een tussenwoning of een appartement. Het is hiervoor uiteraard wel belangrijk om een goede ondervloer te gebruiken.

Een zelfklevende PVC-vloer wordt direct op de ondergrond geplaatst, er ontstaat dus geen ruimte tussen de vloer en de ondergrond. Hierdoor is er vrijwel geen extra geluidoverlast wanneer je over de vloer loopt. Daarnaast is het overigens over het algemeen zo dat plak-PVC goedkoper is dan klik-PVC. Er is echter een PVC-vloer voor ieder budget, het is maar net wat je er aan uit wil geven.

IJzersterk en duurzaam

Nog een belangrijk voordeel van een PVC-vloer is dat het materiaal ijzersterk is en de vloer hierdoor jaren meegaat. PVC-vloeren kunnen zelfs jarenlang mee terwijl ze nauwelijks krassen of indrukken vertonen. Dit komt door een extra PU-beschermlaag die de vloer beschermt tegen extreme invloeden van buitenaf. Mocht jouw PVC-vloer wel beschadigd zijn, dan is dat op verlijmde PVC-vloeren vrij eenvoudig te repareren. De lamellen kunnen namelijk gewoon vervangen worden. Heb jij gekozen voor klik-PVC, dan wordt het een lastiger verhaal. 

Het onderhoud

Een PVC-vloer is ontzettend onderhoudsvriendelijk. Zo hoef je je bijvoorbeeld geen zorgen te maken wanneer er een kop koffie over de vloer gaat. Vlekken maak je in een handomdraai schoon met een sopje van warm water. Let wel op dat je tijdens het dweilen geen gebruik maakt van normale zeep. Het is belangrijk om hiervoor speciale reinigingsmiddelen te gebruiken.

Vocht- en warmtebestendig

PVC is gemaakt van kunststof en hierdoor niet poreus. Omdat een PVC-vloer is gemaakt van kunststof, is de vloer heel geschikt om in vochtige ruimtes te leggen. Een mooie PVC-vloer leggen in je badkamer is dus geen probleem en dat kan natuurlijk ontzettend mooie designs opleveren. Daarnaast laat het materiaal waarvan een PVC-vloer gemaakt is, warmte heel goed door en houdt het ook vast. Hierdoor is een PVC-vloer eveneens heel geschikt voor vloerverwarming.

Passend bij iedere stijl en persoonlijkheid

Nu je helemaal op de hoogte bent van alle voordelen, kan het haast niet anders dan dat je net zo enthousiast bent geworden als wij al waren. PVC-vloeren zijn beschikbaar in een ruim aanbod van kleuren en patronen, passend bij vrijwel iedere stijl, persoonlijkheid en interieur. Nog een laatste tip: check goed wat je doet met je oude vloer! Lever je die apart in, of geef je de vloer met zicht op het milieu, een tweede kans door hem te recyclen? 

Wij wensen heel veel plezier met het uitzoeken van de voor jou perfect passende PVC-vloer. En is jouw woningproject een stuk uitgebreider dan alleen het leggen van een nieuwe vloer? Dan is Beurs Eigen Huis 2023 wellicht ook nog een slimme bezoektip de komende dagen!