Quadrifoglio 100th Anniversario

De nieuwe Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio 100th Anniversario

100 jaar geleden voerde Alfa Romeo voor het eerst het Quadrifoglio logo op een racewagen van het merk. Het gelukbrengende klavertje vier beviel zo goed, dat ook straatauto’s van Alfa Romeo ermee werden uitgerust. De Giulia Sprint GT Veloce was het eerste model dat er mee mocht pronken. Het  Quadrifoglio logo staat symbool voor Alfa Romeo’s sportieve DNA en is voorbehouden aan de meest krachtige en exclusieve modellen van het merk. Ter ere van die honderd jaar historie komt Alfa Romeo nu met speciale Quadrifoglio 100th Anniversario-uitvoeringen van de Giulia en Stelvio. Je moet er snel bij zijn, van beide modellen worden maar 100 exemplaren geproduceerd. Je krijgt dan een auto met talrijke sportieve accenten en een nog hoger prestatiepotentieel. 

De Quadrifoglio 100th Anniversario-uitvoeringen van de Alfa Romeo Giulia en Alfa Romeo Stelvio zijn extra rijk aangekleed en hebben de supersterke de 2.9 biturbo V6 motor onder de motorkap. De motor is 10 pk sterker gemaakt dan hij al was, 520 pk in plaats van 510 pk.  

Quadrifoglio

Op 15 april 1923 debuteerde het legendarische Quadrifoglio-logo op de Alfa Romeo RL, die de veertiende editie van de Targa Florio won. Vanaf dat moment staat de afbeelding van een klavertje vier symbool voor technische perfectie bij race- en productieauto’s van Alfa Romeo. Van het eerste Grand Prix-kampioenschap in 1925 tot de winst in de Mille Miglia, in de Targa Florio en de 24 uur van Le Mans.

De buitenkant

De Quadrifoglio 100th Anniversario-uitvoeringen zijn te herkennen aan een speciaal Akrapovich-uitlaatsysteem, gouden remklauwen, grille en zijspiegelkappen van koolstofvezel, nieuwe adaptieve Full LED Matrix-koplampen en een koolstofvezel front splitter die de luchtstroom onder de auto regelt voor meer downforce. Standaard hebben de 100th Anniversario-uitvoeringen een mechanisch sperdifferentieel. Natuurlijk zijn de speciale Quadrifoglio badges ook aangebracht. Je kunt uit drie kleuren kiezen voor je  Alfa Romeo: Rossa Etna, Verde Montreal en Nero Vulcano. 

De binnenkant

De stoelen zijn afgewerkt met zwart leer en zwart alcantara én goudkleurige stiksels. Het 12,3-inch TFT-scherm is volledig digitaal en geeft alle voertuiginformatie en de technologieën voor autonoom rijden aan. Het nieuw ontworpen instrumentenpaneel met het historische “telescopische” design heeft een innovatieve 3D-afwerking van koolstofvezel, wat we ook zien op de middentunnel en de deurpanelen. Het instrumentarium is in te stellen naar drie layouts:  Evolved, Relax and Heritage en speciaal voor de 100th Anniversario-uitvoeringen de exclusieve ‘Race’-weergave. De ‘Race’-layout verzamelt alle fundamentele informatie voor de sportieve rijder op het centrale deel van het instrumentenpaneel: de toerenteller, snelheidsmeter en een schakelindicator voor handmatig schakelen. 

De motor

Hoogtepunt van de 100th Anniversario-uitvoeringen is natuurlijk die heerlijke 2.9 V6 motor, met nu 520 pk. Het nieuwe mechanische sperdifferentieel is afgeleid van die in de Giulia GTA en hiermee wordt de verdeling van de aandrijfkrachten geoptimaliseerd waardoor een unieke rijbeleving wordt beleefd met  meer grip, stabiliteit, wendbaarheid en snelheid in bochten. Nederlandse prijzen en levertijden heeft Alfa Romeo nog niet bekend gemaakt. Ben je een Alfa Romeo fan en heb je het geld er voor liggen, dan is dit het moment om in te stappen in een exclusieve Alfa Romeo Giulia of Stelvio Quadrifoglio 100th Anniversario!

Quadrifoglio 100th Anniversario-2
Quadrifoglio 100th Anniversario-3
Quadrifoglio 100th Anniversario-4
Quadrifoglio 100th Anniversario-4-1
Quadrifoglio 100th Anniversario-6
Quadrifoglio 100th Anniversario-7
Quadrifoglio 100th Anniversario-8
Quadrifoglio 100th Anniversario-9
Quadrifoglio 100th Anniversario-10
Quadrifoglio 100th Anniversario-11
Quadrifoglio 100th Anniversario-12
Quadrifoglio 100th Anniversario-13

Kijk voor meer informatie op de website van Alfa Romeo.