UMAMI by Han

Culinair genieten bij UMAMI by Han

Begin december opende Michelin-chef Han Ji een restaurant in Amsterdam: UMAMI by Han. Een Oriental bar & kitchen met een naar eigen zeggen ‘all day concept met Asian haute cuisine en een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding’. Tot mijn grote vreugde ontving ik een persoonlijke uitnodiging om als een van de eersten te komen proeven voor Lifestyle NWS. Ik moet eerlijk bekennen dat ik UMAMI volledig ‘blank’ binnenstapte en eigenlijk geen idee had wat ik kon verwachten. Dat het een culinair hoogstaande avond zou worden had ik met een concept onder leiding van Michelin-chef Han Ji wel verwacht, maar dat het zo goed zou zijn…blown away. Wàt hebben wij op alle fronten een fantastische culinaire avond gehad.

Verse ingrediënten en lichte gerechtjes

Gezondheid speelt bij UMAMI by Han een belangrijke rol. ‘Mensen zijn gelukkig steeds meer bezig met hun gezondheid en de invloed van eten en drinken hierop. De Aziatische keuken, zoals wij die serveren sluit erg goed aan bij deze trend. De verse ingrediënten, de lichte gerechtjes, de keuze uit verschillende soorten verse sappen en de tea-pairing passen bij deze trend,’ zegt chef Han Ji. ‘Mijn ambitie voor UMAMI by Han Amsterdam is om dit restaurant culinair gezien meer richting Michelin-niveau te tillen,’ zegt Han Ji. ‘Het keukenteam van UMAMI by Han Amsterdam komt deels van HanTing Cuisine en is deels ingevlogen uit China, waar de chefs ervaring hebben opgedaan bij UMAMI by Han in Beijing. Ik wil kwalitatief hoogstaand en gezond eten bereikbaar maken voor een grotere doelgroep.’ Voor de zakelijke markt wordt een 40 Minute Lunch geserveerd, maar ook een uitgebreider lunchmenu in de varianten vlees/vis/vegetarisch. Ook is er een Afternoon Tea menu met verschillende bijpassende koffie- of theesoorten. Vanaf 27,50 bestel je een driegangenmenu met 6 sharing-gerechtjes per persoon. ’s Avonds is er een uitgebreide borrelkaart: naast cocktails met een Asian twist, kun je Asian finger-food bestellen.

Een 9-gangendiner inclusief wijnarrangement

Vanaf het moment dat wij enthousiast ontvangen werden tot het moment dat wij keurig naar de deur begeleid werden (dit laatste is steeds meer een zeldzaamheid in Amsterdamse restaurants), zijn wij in de watten gelegd. Hoe dat eruit zag? Kijk maar even mee…

Bij binnenkomst is het al gezellig druk, het publiek is divers en de sfeer is ongedwongen relaxed.

De inrichting is modern met een Aziatische twist, ook de tussenruimtes passen qua stijl perfect in dit decor.

Dit is het tafeltje dat wij toegewezen kregen, precies in het midden van de zaak, we hadden een perfect overzicht maar zaten toch iets afgezonderd van de drukte.

We begonnen de avond met een heerlijk bubbelend aperitief.

De eerste 2 gerechtjes werden (met uitgebreide uitleg) geserveerd.

King Crab: Staartstuk van de koningscrab met rivierkreeft, avocado-mayonaise, avocado-puree en cantaloupe meloen.

Sour Seabass: Rauwe zeebaars in een jasje van gepofte rijst met citroensaus en bloemkoolpuree.

Konjac Salad: Konjac noedels met beukenzwam, komkommer, boomoor en sjallotvinaigrette.

En dit alles in combinatie met een bijpassende wijn bij ieder gerecht, heerlijk, heerlijk, heerlijk.

Panko Scallops: Coquilles met knolselderijpuree, knoflook-oestersaus en XO-saus.

Pinkfruit Dorade: Op de huid gebakken dorade met rode grapefruit vinaigrette, lente-ui olie, kwartelei en wasabi poeder.

Gebakken haaienfilet met appel, chilipeper-puree en licht pikante vissaus.

Foie gras de canard: Eendenlever met witte currysaus, peperolie met kumquat.

Quaill: Kwartelfilet met Chinese bonensaus en pastinaakpuree.

Na deze voor ons laatste gang, begaven wij ons op eigen verzoek naar de bar aan het begin van de zaak.

Om de avond af te sluiten onder het genot van een kopje koffie.

Wat een verrassing was deze avond voor ons, alles klopte tot in de puntjes. Als je in de buurt bent en net als ik zeer gelukkig wordt van een avondje culinair genieten, dan is UMAMI by Han een absolute aanrader. Een speciaal bedankje ook voor onze gastheer van de avond Robert Mok, het was geweldig!!

Xoxo
Daniëlle

UMAMI by HAN
Overtoom 31HS
Amsterdam
Tel: +31 20 2801379

 

Fotografie: Daniëlle Smit
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!