© Norway Geiranger © Mike Louagie

Cruisend langs de Europese kusten

Voor een adembenemende cruise-ervaring hoef je niet ver te reizen. All Ways Cruises biedt verschillende zeecruises aan langs de Europese kusten. Allen staan garant voor unieke programma’s, uitzonderlijke service en onvergetelijke ervaringen. All Ways cruises organiseert al 30 jaar kleinschalige cruises met een cultureel programma. De compacte schepen van All Ways zorgen voor een intieme ervaring en kunnen op plekken komen die voor grote zeekastelen onbegaanbaar zijn. Zo beleef je overweldigende natuur nog intenser. Ontdek de Noorse fjorden, of beleef een bourgondische cruise langs de kust van Frankrijk, Baskenland en Portugal.

Natuurlijk Noorwegen

all ways cruises
© Mike Louagie

De fantastische fjorden van Noorwegen ontdek je het allerbest vanaf het water. Daar is geen twijfel over mogelijk. De prachtige natuur van Noorwegen wordt gekenmerkt door de grillige kust met de vele fjorden en eilanden, die zijn ontstaan tijdens de verschillende ijstijden, eeuwen geleden. Dit landschap is uniek en nergens anders in de wereld op dezelfde manier te ervaren. Niet voor niets werden het Geirangerfjord en het Nærøyfjord uitgeroepen tot UNESCO wereld-erfgoed.  Ieder fjord herbergt kleine dorpjes met ieder hun eigen tradities en specialiteiten. Doordat All Ways alleen kleinschalige schepen gebruikt voor haar cruises, kunnen routes aangeboden worden die voor grote schepen gesloten blijven. De fjordenbeleving van de gasten is zo nóg intiemer en exclusiever.

Van verscholen gehuchten tot gezellige steden, en van open zee tot stille wateren. De vaarroute van All Ways laat al het beste van de fjordenregio zien. Na afvaart vanuit All Ways thuishaven Zeebrugge, koerst de MS Astoria af op de kleurrijke stad Bergen. Historie, cultuur en gastronomie komen samen in deze gezellige Noorse stad. Vervolgens wordt het Geirangerfjord bezocht, dat vlakbij Alesund ligt. Daar staan een Art Nouveau wandeling en bezoek aan een charmant vissersdorp op het programma. De reis wordt vervolgd langs tal van prachtige eilanden en het pittoreske Flåm. De laatste stop is Stavanger, waar een bezoek aan de bekendste rotspunt van Noorwegen, de ‘Preikestolen’ niet mag ontbreken. Naast gletsjertochten, culturele wandelingen en rubberboot-expedities kan men ook aan boord genieten van verschillende activiteiten en vermaak, zoals inspirerende voordrachten en muzikale optredens. Meer informatie over deze cruise lees je hier.

De Atlantische Wijnroute

all-ways-cruises
Kelsey Night Unsplash

Een echte Bourgondiër moet deze cruise op zijn bucketlist hebben staan. In september vertrekt de MS Astoria vanuit Porto om de meest smakelijke regio’s aan de Atlantische kust te ontdekken. Enkele stops onderweg zijn: Lissabon, Bilbao, Cognac en Saint-Emilion. Proef pastéis de nata, pintxos, verse zeevruchten en verschillende dranken als Port, Bordeaux en Calvados in hun originele plaats van herkomst. Dat is genieten met een grote  G voor iedereen met liefde voor lekker eten.

Uitbuiken kan tijdens deze cruise aan boord terwijl je luistert naar een historische of culturele lezing van journaliste Mia Doornaert, of aan land tijdens een bezoek aan het Guggenheim museum in Bilbao, een wandeling over Ile de Ré, of tijdens een UNESCO excursie door het pittoreske Saint-Emilion.  Meer informatie over deze cruise lees je hier.

Over All Ways Cruises

Het van oorsprong Belgische bedrijf biedt culturele cruise reizen aan in de Belgische en Nederlandse markt. Het concept van All Ways onderscheidt zich van anderen door de kleinere schaal en persoonlijke benadering. De reisbegeleiders zijn Nederlandstalig, het entertainment aan boord is van hoge kwaliteit en bestaat naast artiesten ook uit professionele sprekers en experts die gasten zullen inspireren. De gastvrijheid en ervaring van de crew maakt dat iedereen zich snel thuis voelt aan boord van een All Ways Cruise, en maakt de reis minstens net zo indrukwekkend als de bestemming.

Nieuwsgierig naar meer informatie over de cruises van All Ways? Bezoek de website.

 
Meer travel artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS travelrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!