Relais & Châteaux hotels

Waan je in een oase van groen bij deze Relais & Châteaux hotels

De eerste lentedagen zijn aangebroken, tijd om weer heerlijk te genieten van de zon, onder het genot van een hapje en een drankje tijdens een verblijf in de meest prachtige luxe hotels. Een goed moment dus, om jullie kennis te laten maken met deze spectaculaire Relais & Châteaux hotels. Van Hotel Het Roode Koper in Ermelo tot aan Otahuna Lodge in Canterbury, Nieuw- Zeeland; in deze tien prachtige Relais & Châteaux hotels wil jij vertoeven deze lente.

Relais & Châteaux hotels-2

Relais & Châteaux Landgoed Hotel Het Roode Koper | Ermelo | Nederland

Éen met het land.
Rozenstruiken staan strak opgesteld en omringen de gazons, terwijl geen enkel blaadje uitsteekt in de buxushagen die het in Engelse stijl ontworpen landgoed van 7400 hectaren bedekken. De magische mix van excentriciteit en adel is duidelijk aanwezig in de tuin. Een traditioneel hoofdhuis, een villa en enkele charmante bijgebouwen bevinden zich op dit verzorgde landgoed. Het Roode Koper ligt midden in het Veluwse bos, een met heide begroeid natuurpark. Gasten van het landgoed, dat vroeger eigendom was van een graaf uit Nederlands-Indië, gaan het bos in op zoek naar wilde dieren.

Relais & Châteaux hotels-3

Relais & Châteaux Casa Velha do Palheiro | Funchal | Madeira

Een groene oase uitkijkend over de zee.
In 1804 bouwde de Comte de Carvalhal zijn landgoed met uitzicht op de Atlantische Oceaan. De botanische liefhebber en ervaren reiziger plantte duizenden bloemen en bomen, waarvan sommigen nu meer dan tweehonderd jaar oud zijn, waaronder de indrukwekkende Nieuw-Zeelandse “Christmas Bush”. Zijn collectie is bekend geworden als de legendarische tuinen van Palheiro. Veel van de oorspronkelijke planten worden nog steeds door de familie Blandy verzorgd en er worden regelmatig nieuwe inheemse soorten in het 150 hectare grote park geïntroduceerd.

Relais & Châteaux hotels-4

Relais & Châteaux Ballynahinch Castle | Connemara | Ierland

Een park zonder grenzen.
Dit sprookjeskasteel bevindt zich op een landgoed van 690 hectare, omgeven door platteland, meren, rivieren en bossen. De gazons strekken zich uit tot aan de oevers van de Owenmore, waar bomen staren naar hun weerspiegeling in het water en het krioelt van de vissen. De kasteeltuin is toegankelijk voor gasten die samen met de tuinman deze prachtige tuin kunnen ontdekken.

Relais & Châteaux hotels-5

Relais & Châteaux Villa Gallici | Aix-en-Provence | Frankrijk

Italiaanse uitbundigheid.
Op iets meer dan 500 meter van het stadscentrum gelegen landgoed, bevindt zich een residentie uit de 18e eeuw. Florentijnse charmes spelen hier een grote rol. Een 7 hectare gevuld stuk grond staat vol prachtige rozen en lavendel die in de zomer vol in bloei staan. Op de terrassen bieden eeuwenoude platanen veel schaduw. De tuinman tovert hardhout om tot de mooiste kunst en deze sculpturen inspireren bezoekers tot een romantische wandeling.

Relais & Châteaux hotels-6

Relais & Châteaux Villa della Pergola | Alassio | Italië

Geuren van de Middelandse Zee.
Op het allerlaatste moment gered van vastgoedspeculatie na een spontaan initiatief van liefhebbers van zeldzame en historische plaatsen, betoveren La Villa Della Pergola en haar twee hectare aan botanische tuinen de gasten die verblijven in haar vijftien suites. Het woord paradijs beschrijft deze overvloed aan planten niet voldoende: 5.000 soorten zijn te ontdekken, waaronder unieke collecties agapanthus en blauwe regen. Een breed kleurenpalet en een boeket van geuren prikkelen alle zintuigen wanneer je je waant in deze tuin.

Relais & Châteaux hotels-7

Relais & Châteaux The Inn | Little Washington | Virginia | Verenigde Staten

Een tweekleurig meesterwerk.
In deze mooie Hamptons-stijl herberg met drie Michelin-sterren, die genesteld is in de uitlopers van de Blue Ridge Mountains, zijn de 18 kamers niet vernoemd naar bloemen, maar naar beroemde chef-koks. Chef Patrick O’Connel en de bezoekers van zijn restaurant, houden van een wandeling door de tuinen die bezaaid zijn met blauwe, mauve en glee bloemen. Hij zit vaak in de serre en loopt graag onder het met planten overdekt prieel. Deze landelijke omgeving is de huisbasis van een unieke ervaring en ligt op slechts een uur rijden van Washington.

Relais & Châteaux hotels-8

Relais & Châteaux Hotel del Parque | Guayaquil | Ecuador

Tropische uitbundigheid.
In de soms zware, vochtige lucht van deze grote haven aan de Stille Oceaan bevindt zich een elegant koloniaal huis, dat 40 jaar geleden met de ondergang werd bedreigd. Het werd gered, getransporteerd en plank voor plank herbouwd tot dit prachtige hotel. Het hotel bevat een enorme verborgen tropishe tuin waar bananenbomen, cacaobomen, saprofytische planten, orchideeën en struikvarens zich in de kleinste ruimtes een weg banen. Elk van de 44 kamers van het hotel kijkt uit op dit weelderige grondgebied, waar papegaaien en spinapen strijden om de beste plekjes. Kortom, een voorproefje van de Ecuadoraanse jungle.

Relais & Châteaux hotels

Relais & Châteaux Park Hotel Sonnenhof | Vaduz | Liechtenstein

Groene golven.
Omgeven door de Alpen, het kasteel van Vaduz en bezaaid met grote, wuivende graspollen, zijn de paden van de uitgestrekte tuinen van het landgoed omringt met wijnranken en rozenstruiken om de minimalistische lijnen van het hotel te verzachten. In de winter met zijn witte sneeuwdeken, in de lente wanneer duizende wilde bloemen in bloei staan, of in de herfst wanner het bedekt is met bladeren. In welk seizoen je je hier ook begeeft, romantisch is het hoe dan ook. De locatie nodigt zijn gasten uit om met een heerlijk glas witte wijn, een bord Appenzell en een plaatselijke kaas te genieten van de omgeving en rust.

Relais & Châteaux hotels-9

Relais & Châteaux Delaire Graff Lodges & Spa | Stellenbosch | Zuid-Afrika

Geniet tussen wijngaarden en heuvels.
De zestien lodges, genesteld tussen wijngaarden en heuvels, genieten van een uniek panorama dat zich uitrekt tot aan de Tafelberg. Laurence Graff, een juwelier en eigenaar van de plaats, heeft een grote voorliefde voor de biodiversiteit en de wilde schoonheid van deze Afrikaanse gebieden. Hij laat er 350 inheemse planten groeien die ooit door een botanicus waren geïnventariseerd, naast niet-invasieve gekweekte soorten en fijne wijngaarden. Als enthousiast verzamelaar van hedendaagse Afrikaanse kunst heeft hij zijn galerie uitgebreid tot buiten de muren van het gebouw, door beeldhouwwerken te combineren met zijn gekoesterde planten. Het is een tentoonstelling in de buitenlucht.

Relais & Châteaux hotels-10

Relais & Châteaux Otahuna Lodge | Canterbury | Nieuw-Zeeland

Een passie voor tuinbouw.
De laatste, maar zeker niet de minste van de tien Relais & Châteaux hotels die wij hier uitlichten. Dit 19e-eeuwse Victoriaanse landgoed met zijn mengelmoes van stijlen is een bezoek waard, zowel voor de tuinen als voor het interieur, met origineel houtwerk, glas-in-loodramen en 17 flamboyante openhaarden. Deze locatie bevindt zich tussen de prachtige narcissen, die door een tuinman begin 20ste eeuw gul zijn gezaaid. De regio profiteerde van het overschot aan bollen en fleurde de openbare ruimte op. Terwijl de narcissen er vandaag de dag nog steeds staan, is Otahuna Lodge nog trotser op zijn historische gronden, waar een ploeg tuiniers zorgt voor de 120 soorten fruit en groenten die in het restaurant worden geserveerd.

Kijk voor meer informatie op de website van Relais & Châteaux hotels.